Skip to main content

Surse Mediafax: Sorin Strutinsky, acționar al rețelei de distribuție Tutun și Ziare SRL, dus cu mandat la DNA. Omul de afaceri a fost reținut

 
Surse Mediafax: Sorin Strutinsky, acționar al rețelei de distribuție Tutun și Ziare SRL, dus cu mandat la DNA. Omul de afaceri a fost reținut
Sorin Strutinsky

Sorin Strutinsky
Sorin Strutinsky, FOTO: stirileprotv.ro 

Publicitate

 

UPDATE. Omul de afaceri Sorin Strutinsky din Constanţa a fost reţinut, aseară, pentru 24 de ore. El a fost reținut pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă şi instigare la mai multe fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, notează TVR. Strutinsky va fi prezentat astăzi (joi) la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sorin Strutinsky, acționar al firmei Tutun și Ziare SRL, a fost ridicat de anchetatori, astăzi, din Capitala, si dus cu mandat la DNA.

Omul de afaceri ar urma să fie audiat într-un dosar în care e suspectat de dare de mită și trafic de influență, potrivit unor surse judiciare, scrie StirileProTV.ro, care citează Mediafax.

Sursele citate au declarat pentru Mediafax ca pe numele lui Sorin Strutinsky a fost emis un mandat de aducere, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie.

Menționăm că Sorin Strutinsky apare ca administrator și asociat al firmei Soti Cable Neptun SRL, potrivit site-ului listafirme.ro

CONTEXT. Sorin Strutinsky este un apropiat al primarului municipiului Constanta, Radu Mazare, cu care este asociat in mai multe firme, mai scrie agenția de presă.

In decembrie 2014, Agentia Nationala de Integritate (ANI) cerea DNA sa il cerceteze pe Radu Mazare pentru conflict de interese, dupa ce Primaria Constanta a acordat contracte in valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding si Soti Cable Neptun, in care este asociat si Sorin Strutinsky.

"Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la posibila savarsire de catre Radu stefan Mazare, primar al Municipiului Constanta, a infractiunii de conflict de interese, intrucat, in calitate de reprezentant al Municipiului Constanta, a semnat cinci contracte si un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente), incheiate intre Primaria Constanta si doua societati comerciale (SC Conpress Holding SRLsi SC Soti Cable Neptun SRL) care il au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoana cu care Radu stefan Mazare se afla in relatii comerciale in alte opt societati comerciale", arata atunci ANI.

Potrivit unor surse, Radu Mazare si Sorin Gabriel Strutinsky ar fi fost asociati in noua firme, respectiv: Soti Cable Neptun SRL, SC Alliance Qwest Company SA, SC Comtex SA, SC Conpress Group SRL, SC Eurosantis Com Invest SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Sigma Trading SRL, SC Silk Estate SA si SC Xenoti SRL.

ANI a mai stabilit ca primarul Radu Mazare a aprobat, in urma procedurii de selectie a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finantare din fonduri nerambursabile pentru sustinerea spectacolelor care au fost organizate cu ocazia evenimentului "Sarbatori de Iarna - Oraselul Copiilor 2013", incheiat intre Primaria Constanta si SC Soti Cable Neptun SRL. Valoarea totala a contractelor acordate celor doua societati comerciale este de 20.621.572, 49 lei, fara TVA (aproximativ 4.580.000 de euro).

Sorin Strutinsky spunea atunci ca actiunea ANI impotriva primarului Radu Mazare este netemeica si preciza ca respectivele contracte au fost incheiate in urma unor licitatii.
Soti Cable Neptun SRL a fost infiintata in 1993, reprezentantii companiei precizand atunci ca are angajati 200 de jurnalisti.

ÎN URMĂ CU UN AN.

La jumătatea lunii februarie 2014, jurnalistul Cătălin Tolontan vorbea, pe blogul său, despre „situația tensionată” cu care se confruntă liderul pieței de distribuție, Tutun Ziare, după arestarea lui Nicușor Constantinescu, fondator al trustului constănțean, alături de Radu Mazăre.

„Dacă modelul se va replica la Tutun și Ziare, liderul pieței de difuzare, care a ajuns să controleze 40% din volumele de difuzare, am asista la un mat al presei! Iar în compania lider cu sediul la Constanța există o situație tensionată, pentru că, din momentul arestării lui Nicușor Constantinescu și a începerii urmăririi penale pentru Radu Mazăre, ambii fondatori ai trustului originar din care a răsărit rețeaua de difuzare, banii către presa din toată țara au venit tot mai greu”, mai scria Tolontan, la momentul respectiv.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu