Televiziunea Română a încheiat selecţia ofertelor pentru emisiunile din grilele de primăvară ale canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional, potrivit unui anunţ al postului public.
Deşi iniţial se anunţase că la concurs pot participa şi producători din afara postului public, reprezentanţii TVR au anunţat că aceştia nu vor fi luaţi în considerare în grilele de primăvară. „Întrucât Consiliul de Administraţie a diminuat, prin Hotărârea 9/2015, bugetul alocat canalelor TVR, în grilele de primăvară nu vor putea fi integrate proiectele depuse de producătorii din afara TVR.”, se arată în anunţul TVR.
Reamintim că în urma şedinţei din 29 ianuarie a Consiliului de Administraţie s-a decis reducerea pe anul 2015 a cheltuielilor pentru colaboratori, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Banii astfel economisiţi vor intra într-un fond de rezervă, care va putea fi utilizat numai cu acordul Consiliului de Administraţie.
În urma lansării cererilor de ofertă, în data de 30 ianuarie, pentru grilele de primăvară ale TVR s-au înscris 186 de proiecte. 24 dintre acestea au fost selectate pentru a fi dezvoltate în cadrul celor trei canale.
Comisia de selecţie a fost formată din Carla Tompea, Horia Gruşcă, Carmen Bărbulescu, Gabriel Rusu, Cristian Stoian, Simona Păunescu şi Liana Săndulescu.
Comisia a primit proiecte care vizează îmbunătăţirea emisiunilor prezente în grile, de la echipele de jurnalişti care realizează aceste producţii, mai anunţă postul public.
Proiectele câştigătoare pentru grilele de primăvară vor fi anunţate după bugetarea lor de către directorii de canale.
Proiectele selectate dar care nu pot fi bugetate pentru grilele de primăvară ale canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional vor fi reanalizate, începând cu luna mai a.c., în vederea introducerii lor în grilele de toamnă ale canalelor TVR.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
La TVR, curge mierea si laptele in conturile angajatilor care nu au facut nicio performanta - ar trebui sa fie eliminati cei care nu obtin audienta si adusi altii care sa se implice si sa faca treaba.
De ani de zile putrezeste TVR si plange dupa bani desi primesc deja muult prea mult de la noi, cei care platim fara sa primim un serviciu de televiziune performant.
Art. 5 Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor rezerva, în condiţiile alin. (2)-(4), cel puţin 10% din timpul lor de emisie creaţiilor realizate de producătorii independenţi, din ţară sau din străinătate.
Legea 41, deci ...
PS. TVR, stati linistiti, nu e inregistrat nici la OSIM nici in alta parte, asa ca tot ar fi o treaba sa vad ca e bagat in seama.