Skip to main content

Ambasada SUA la Bucureşti, împotriva propagandei ruseşti

 
internet
internet

Un material al Radio Europa Liberă despre trolii Internetului aflaţi în slujba Kremlinului este promovat, astăzi, de Ambasada SUA la Bucureşti, pe pagina sa de Facebook, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Subiectul este unul sensibil, în condiţiile intensificării ofensivei propagandei ruseşti şi pe fondul estimărilor că Statele Unite ale Americii pierd războiul informaţional cu propaganda rusa, mai notează HotNews.ro.

„Cum acţionează pe internet trolii ruşi? Există mii de conturi false pe Facebook, Twitter, şi alte servicii online. Ei provin din aşa-numita fabrica de troli din Sankt Petersburg care funcţionează 24/24 şi bombardează cu mesaje forumurile instituţiilor media sau alte pagini populare pe internet. Iată declaraţia unui blogger plătit să scrie mesaje împotriva vestului şi în sprijinul Kremlinului", scrie Ambasada SUA pe Facebook, făcând trimitere la un interviu Radio Europa Libera cu un "trol profesionist rus".

"Povestea masinariei de propaganda online susţinută de Kremlin" a mai fost prezentată de HotNews.ro, la jumătatea lunii trecute.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus