Skip to main content

Ambasada SUA la București, împotriva propagandei rusești

 
Ambasada SUA la București, împotriva propagandei rusești
internet

Un material al Radio Europa Liberă despre trolii Internetului aflați în slujba Kremlinului este promovat, astăzi, de Ambasada SUA la București, pe pagina sa de Facebook, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Subiectul este unul sensibil, în condițiile intensificării ofensivei propagandei rusești și pe fondul estimărilor că Statele Unite ale Americii pierd războiul informațional cu propaganda rusa, mai notează HotNews.ro.

„Cum acționează pe internet trolii ruși? Există mii de conturi false pe Facebook, Twitter, și alte servicii online. Ei provin din așa-numita fabrica de troli din Sankt Petersburg care funcționează 24/24 și bombardează cu mesaje forumurile instituțiilor media sau alte pagini populare pe internet. Iată declarația unui blogger plătit să scrie mesaje împotriva vestului și în sprijinul Kremlinului", scrie Ambasada SUA pe Facebook, făcând trimitere la un interviu Radio Europa Libera cu un "trol profesionist rus".

"Povestea masinariei de propaganda online susținută de Kremlin" a mai fost prezentată de HotNews.ro, la jumătatea lunii trecute.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu