Skip to main content

Autorul controversatului documentar Romanians are coming vine în România

 
Autorul controversatului documentar Romanians are coming vine în România
Proiectie Romanians are coming

James Bluemel, autorul documentarului Romanians are coming, ajunge la finalul acestei săptămâni în Timișoara, la invitația Asociației Documentelor.

Publicitate

În premieră pentru România, seria de documentare realizată de James Blumel pentru Channel 4 va fi prezentată integral în cadrul acțiunii Open Documentary Session 2015, care se va desfășura vineri (24 aprilie), la Timișoara.

Proiecția va începe la ora 20:00, la Centrul cultural Ambasada (str. Anton Seiller nr. 2, Timisoara), și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

La începutul aceleiași zile, de la ora 10.00, asociația Documentelor va organiza și simpozionul "Imagine și prejudecată". În prezența lui James Bluemel, Florin Iepan și analistul media Iulian Comănescu vor modera o dezbatere pe tema "imaginii României peste hotare în fața prejudecăților, stereotipurilor și realității", potrivit unui comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

CONTEXT. Reamintim că seria de televiziune Romaninans are coming, difuzată în prima parte a acestui an pe teritoriul Marii Britanii, a creat controverse în rândul românilor stabiliți în Anglia. Aceștia din urmă au demonstrat în fața sediului televiziunii britanice, iar ambasada României la Londra a emis un punct de vedere oficial cu privire la această situație.

Au existat reacții și din partea echipei documentarului Wild Carpathia, care a criticat dur producţia TV Romanians Are Coming („Vin românii”), precizând că filmul este o ruşine pentru cinematografia onestă, simţindu-se „jenaţi” de ignoranţa şi prejudecăţile „colegilor britanici”.

Pe de altă parte, ActiveWatch şi alte şase organizaţii le-a mulțumit celor de la Channel 4 pentru primele două episoade din reportajul “Romanians are coming”, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu