Skip to main content

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Montpellier, în direct la TVR. Programul transmisiunilor live

 
Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Montpellier, în direct la TVR. Programul transmisiunilor live
Campionatul European de Gimnastica Montpellier

TVR 1 va transmite în direct și în exclusivitate Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Montpellier, din sudul Franței.

Gimnaștii români care participă la Campionatele Europene vor putea fi urmăriți la TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând de mâine și până pe 19 aprilie.

Publicitate

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică se desfășoară la Park&Suites Arena din Montpellier. Ieri au avut loc calificările feminine pentru această competiție sportivă.

Ediţia din acest an a Europenelor de gimnastică va fi comentată de Alina Alexoi.

Alina Alexoi, comentator TVR, despre competiție:

„Este o ediţie de Campionat European cu întreceri individuale şi finale pe aparate. Sunt 38 de ţări în competiţia de gimnastică masculin, cu 167 de gimnaşti şi 33 ţări reprezentate în cea de feminin, aici concurând 100 de gimnaste. România are în concurs patru fete: Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Laura Jurcă şi Andreea Iridon. La băieţi, mizăm pe Andrei Munteanu, Marius Berbecar, Cristian Bataga, Vlad Cotuna, Daniel Rădeanu şi Andrei Ursache. Lupta pentru medalii e deschisă la fete, unde experienţa Dianei Bulimar va conta enorm. Celelalte gimnaste românce îşi doresc să câştige primele lor medalii individuale. La băieţi, cel mai aproape de podium sunt Munteanu şi Berbecar, dar au nevoie de constanţă. Din punctul de vedere al antrenorilor, Europenele sunt un barometru pentru ceea ce va urma la Campionatele Mondiale”, a spus Alina Alexoi.

La finalul competiţiei din acest an, Federaţia Română de Gimnastică va primi drapelul UEG (Uniunea Europeană de Gimnastică), România fiind organizatorul următoarei ediţii de Campionat European individual, în 2017.

Despre Europenele de Gimnastică Artistică

Campionatul European de Gimnastică Artistică este unul dedicat probelor individuale, nu se organizează nicio competiţie pe echipe. O echipă de gimnastică la masculin poate fi formată din maxim 6 gimnaşti, iar cea feminină din maxim 4.

În timpul calificărilor, cel mult 4 gimnaşti din fiecare ţară pot concura pe fiecare aparat. În finală, acest număr este limitat la 2 gimnaşti din fiecare ţară, pe fiecare tip de aparat.

Programul transmisiunilor TVR de la Europenele de Gimnastică Artistică de la Montpellier este următorul:

  • vineri, 17 aprilie, 15.00 – 17.00 – concurs individual compus feminin, în direct - TVR 1, TVR HD, TVR+
  • vineri, 17 aprilie, 19.00 – concurs individual compus masculin, transmis în direct numai la TVR HD;
  • sâmbătă, 18 aprilie, 08.00 – 10.25 – concurs individual compus masculin, înregistrare din 17 aprilie - TVR 1, TVR+
  • sâmbătă, 18 aprilie, 15.30 – 18.25 – finale pe aparate - TVR 1, TVR HD, TVR+;
  • duminică, 19 aprilie, 15.30 – 18.30 – finale pe aparate - TVR 1, TVR HD, TVR+.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu