Skip to main content

Cotidianul New York Times a câștigat trei premii Pulitzer

 

Daniel Berehulak, New York Times

Publicitate

PERFORMANȚĂ. Cotidianul New York Times a câștigat trei premii Pulitzer, cele mai prestigioase recompense americane în domeniul presei, scrie Agerpres, care citează AFP.

Cotidianul new-yorkez a câștigat la categoria Internațional, ziariștii săi fiind distinși în mod colectiv pentru modul în care au relatat despre epidemia de Ebola din Africa occidentală, a precizat ieri comitetul Pulitzer la ceremonia organizată la Universitatea Columbia din New York. Articolele câștigătoare pot fi citite AICI.

Eric Lipton, ziarist la același cotidian, a primit premiul la categoria Jurnalism de investigație pentru articolele sale despre rolul lobby-urilor, la aceeași secțiune fiind recompensați și ziariștii de la Wall Street Journal.

Un alt câștigător al premiului de la New York Times a fost fotograful Daniel Berehulak, laureat la categoria Fotografie, tot pentru acoperirea epidemiei de Ebola.

La această ediție au primit premii 22 de laureați la 21 de categorii. New York Times a avut cinci finaliști la patru categorii. Alți laureați au fost Los Angeles Times și Washington Post.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu