Skip to main content

DECIZIE DEFINITIVĂ. Antena 3 a pierdut un proces cu Oana Schmidt Hăineală și trebuie să plătească daune de 10.000 de euro

 
DECIZIE DEFINITIVĂ. Antena 3 a pierdut un proces cu Oana Schmidt Hăineală și trebuie să plătească daune de 10.000 de euro
oana-schmidt-haineala-octav-ganea

Antena 3 a pierdut un proces cu fostul șef al Consiliului Suprem al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală. Curtea de Apel București a decis că Antena 3 trebuie să-i plătească Oanei Schmidt Hăineală daune morale de 10.000 de euro.

Procesul a fost intentat de Hăineală în martie 2013, iar un an mai târziu Tribunalul București a decis în favoarea fostei șefe CSM, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Publicitate

Atât Antena 3, cât și Oana Schimdt Hăineală au contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel. Recent instanța a decis, definitiv, respingerea ambelor solicitări și să mențină decizia inițială a Tribunalului București.

Decizia Tribunalului București, rămasă neschimbată după ce a fost atacată la Curtea de Apel: 

Admite în parte acţiunea. Obligă pe pârâtă la plata, către reclamantă, a sumei de 10 000 Euro, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral. Respinge, ca neîntemeiat, capătul 3 de cerere, privind obligarea pârâtei la publicarea hotărârii pronunţate. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va înregistra la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24 martie 2014.

Antena 3, amendată de două ori de CNA în 2013 pentru atacurile la adresa Oanei Schmidt Hăineală

Reamintim că, anul trecut, Oana Schmidt Hăineală a reclamat de mai multe ori postul Antena 3 la CNA. Iar în urma sesizărilor fostului șef CSM, postul Antena 3 s-a ales, în luna februarie 2013, cu o amendă de 15.000 de lei și cu una de 20.000 de lei, în luna iulie 2013.

Despre cele două sancțiuni aplicat de CNA

  • La sfărșitul lunii februarie 2013, cu puțin timp înainte ca Hăineală să deschidă procesul împotriva Antenei 3, televiziunea de știri a trustului Intact a fost sancționată de CNA cu 15.000 de lei pentru linșaj mediatic la adresa unor magistrați, printre care se numărau Oana Hăineală, Cristi Danileţ şi Alina Ghica. Mai multe detalii găsițiAICI.
  • Amenda de 20.000 de lei a fost acordată de CNA pentru atacurile la adresa Oanei Schmidt Hăineală din 22 de emisiuni difuzate de Antena 3, în iulie 2013, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu