Skip to main content

DECIZIE DEFINITIVĂ. Antena 3 a pierdut un proces cu Oana Schmidt Hăineală şi trebuie să plătească daune de 10.000 de euro

 
oana-schmidt-haineala-octav-ganea
oana-schmidt-haineala-octav-ganea

Antena 3 a pierdut un proces cu fostul şef al Consiliului Suprem al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală. Curtea de Apel Bucureşti a decis că Antena 3 trebuie să-i plătească Oanei Schmidt Hăineală daune morale de 10.000 de euro.

Publicitate

Procesul a fost intentat de Hăineală în martie 2013, iar un an mai târziu Tribunalul Bucureşti a decis în favoarea fostei şefe CSM, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Atât Antena 3, cât şi Oana Schimdt Hăineală au contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel. Recent instanţa a decis, definitiv, respingerea ambelor solicitări şi să menţină decizia iniţială a Tribunalului Bucureşti.

Decizia Tribunalului Bucureşti, rămasă neschimbată după ce a fost atacată la Curtea de Apel:

Admite în parte acţiunea. Obligă pe pârâtă la plata, către reclamantă, a sumei de 10 000 Euro, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral. Respinge, ca neîntemeiat, capătul 3 de cerere, privind obligarea pârâtei la publicarea hotărârii pronunţate. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va înregistra la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24 martie 2014.

Antena 3, amendată de două ori de CNA în 2013 pentru atacurile la adresa Oanei Schmidt Hăineală

Reamintim că, anul trecut, Oana Schmidt Hăineală a reclamat de mai multe ori postul Antena 3 la CNA. Iar în urma sesizărilor fostului şef CSM, postul Antena 3 s-a ales, în luna februarie 2013, cu o amendă de 15.000 de lei şi cu una de 20.000 de lei, în luna iulie 2013.

Despre cele două sancţiuni aplicat de CNA

  • La sfărşitul lunii februarie 2013, cu puţin timp înainte ca Hăineală să deschidă procesul împotriva Antenei 3, televiziunea de ştiri a trustului Intact a fost sancţionată de CNA cu 15.000 de lei pentru linşaj mediatic la adresa unor magistraţi, printre care se numărau Oana Hăineală, Cristi Danileţ şi Alina Ghica. Mai multe detalii găsiţiAICI.
  • Amenda de 20.000 de lei a fost acordată de CNA pentru atacurile la adresa Oanei Schmidt Hăineală din 22 de emisiuni difuzate de Antena 3, în iulie 2013, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Antena 3 a pierdut un proces cu Oana Schmidt Haineala si trebuie
    […] Antena 3 a pierdut definitiv un proces cu fostul sef al Consiliului Suprem al Magistraturii Oana Schmidt Haineala. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Antena 3 trebuie sa-i plateasca Oanei Schmidt Haineala daune morale de 10.000 de euro, anunta Pagina de Media. […]

Trimite un comentariu

sus