Skip to main content

Dosar penal după ce Adrian Sârbu a fost dus la dentist fără cătușe

 
Dosar penal după ce Adrian Sârbu a fost dus la dentist fără cătușe
adrian sarbu 2

Parchetul a fost sesizat de Poliția Capitalei, după ce în presă au apărut imagini cu patronul Mediafax, Adrian Sârbu, mergând pe stradă fără cătușe.

Publicitate

Potrivit Digi 24, în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem (cu privire la faptă), pentru fapte de abuz în serviciu și favorizarea infractorului. În acest caz, sunt vizați de cercetări ofițerii care îl însoțeau pe Adrian Sârbu la stomatolog.

Din același motiv, adjunctul Poliției Capitalei, comisarul-șef Nelu Lupu, care avea în sarcini administrarea arestului, a fost sancționat de șeful Poliției Române, Petre Toba.

Reamintim că marți seară în presă au apărut imagini cu Adrian Sârbu mergând pe stradă neîncătușat, alături de un polițist. Avocatul său, Cristian Ene, a precizat însă că patronul Mediafax a fost scos din arestul central și dus cu duba la stomatolog, în zilele de 14 și 18 aprilie, procedurile fiind respectate, pentru că doar ofițerul de poliție poate decide dacă o persoană arestată preventiv este periculoasă și există riscul de a evada.

Adrian Sârbu se află în arest preventiv din 4 februarie, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu