Skip to main content

Google riscă o amendă de şase miliarde de euro pentru încălcarea legilor concurenţei

 
Google
Google

Şase miliarde de euro ar putea plăti amendă gigantul american Google, pentru abuz şi încălcarea legilor concurenţei. Comisia Europeană acuză compania că îşi promovează incorect produsele în detrimentul altor firme, relatează Digi24.

Publicitate

Google are la dispoziţie 10 zile pentru a răspunde plângerii înaintate astăzi de comisarul european pentru Competiţie. Pentru moment, reprezentanţii companiei americane că resping toate acuzaţiile.

Margrethe Vestager, comisarul european pentru Competiţie:

"Produsele Google sunt afişate sistematic în capul listei rezultate după căutare. Această listare nu ţine cont de relevanţa produselor oferite. Google practică această politică în multe dintre ţările membre din 2008 şi continuă să facă acest lucru. Mă preocupă faptul că Google şi-a mărit artificial prezenţa pe domeniile de căutare, rezultatul fiind acesta: consumatorii ar putea să nu vadă tot ceea ce este relevant pentru ei, în timp ce competitorii companiei Google ar putea să nu se bucure de toate oportunităţile comerciale pe care le merită serviciile oferite de ei."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioana Ioana
    Era normal daca ne gandim cel putin din punctul de vedere al google-lui sa isi favorizeze site-urile, produsele sau firmele pe care vor ei cred ca fac asta de inca au aparut nu doar din 2008, uitati-va la campaniile de adsuri si multe altele comparativ cu yahoo si altii.

Trimite un comentariu

sus