Skip to main content

OvidiuRo lansează Bursele de Jurnalism Civic. Andrei Crăciun și Viorel Ilișoi, în juriu

 
OvidiuRo lansează Bursele de Jurnalism Civic. Andrei Crăciun și Viorel Ilișoi, în juriu
jurnalisti cursuri

Asociația OvidiuRo anunță lansarea Burselor de Jurnalism Civic. Programul este dedicat reporterilor și fotoreporterilor care scriu "despre educația preșcolară, ca primă șansă a copiilor din mediile defavorizate să spargă cercul vicios al sărăciei".

Publicitate

Din juriul competiției fac parte jurnaliștii Viorel Ilișoi și Andrei Crăciun și fotograful Daniel Vrăbioiu.

În ce constau bursele oferite de OvidiuRo

Organizația neguvernamentală OvidiuRo oferă două burse a câte 1.200 de euro, pentru două echipe formate dintr-un reporter și un fotoreporter.

Jurnaliștii se pot înscrie la aceste burse cu "povești surprinse în materiale ample despre educație, grădiniță, copii, sărăcie, oportunitate - sau lipsa ei", potrivit unei informări remise Paginademedia.ro.​

Tema burselor OvidiuRo:

Necesitatea accesului la educație, cu focus pe educația preșcolară (grădiniță), ca prima și cea mai importantă șansă pentru copiii foarte săraci din România de a avea o viață mai bună.

"Materialele jurnalistice vor fi realizate în comunități defavorizate din mediul rural, preferabil într-una din cele 43 de comunități din programul Fiecare Copil în Grădiniță și vor surprinde viața din mijlocul lor, prin ochii lor. Realitatea, așa cum o trăiesc familiile foarte sărace zi de zi, lupta ‘surdă’ a părinților de a le da șansa copiilor lor să iasă din cercul vicios al sărăciei, potrivit unui anunț postat pe site-ul organizației, ovid.ro.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu