Skip to main content

(P) A început Salonul Auto Moto. Koenigsegg, o maşină de Cartea Recordurilor, în premieră la Bucureşti. Zece maşini de epocă din colecţia lui Ţiriac

 
SAM Carguard 1
SAM Carguard 1

(P) Supermaşina Koenigsegg CCX S, care a intrat în Cartea Recordurilor pentru un sprint de la 0 la 300 de km pe oră în 21 de secunde, va putea fi văzută la Salonul Auto Moto Bucureşti, care a început şi se desfăşoară în aceste zile în Piaţa Constituţiei.

Publicitate

În 2009, Forbes a desemnat modelul suedez, adus la Bucureşti de către Carguard, drept Cea mai frumoasă maşină din istorie. În 2010, Top Gear a declarat-o Supermaşina anului. În 2011, exemplarul proiectat de inginerul suedez Christian von Koenigsegg a reuşit să atingă 300 km/h în doar 21 de secunde, performanţă care a înscris-o în Cartea Recordurilor.

SAM Carguard 2

Maşini de epocă de senzaţie din colecţia Ion Ţiriac, în premieră la SAM. Modele conduse de Al Capone, Howard Hughes şi Elton John

Zece maşini de epocă din colecţia lui Ion Ţiriac vor fi prezente la Salonul Auto-Moto. Exemplare precum Aston Martin Vantage, model folosit de un James Bond, un Chrysler din 1933, un Rolls Royce din 1937 sau un Bugatti din 1938 vor putea fi admirate de vizitatorii Salonului Auto Moto.

Masini cu proprietari celebri precum industriasul Howard Hughes, gangsterul Al Capone, familiile Wrigley, Sammy Davis Jr. vor fi prezente intr-o zona special amenajata a Salonului Auto-Moto. În stand va fi chiar si un Ferrari Dino 246 GT galben, unul dintre cele mai puţin de 500, cumparate de Elton John cand a devenit celebru in 1972.

GALERIE FOTO. Maşinile din colecţia Ion Ţiriac

Maşinile din colecţia lui Ion Ţiriac prezente în premieră la Salonul Auto-Moto:

  • Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible, 1930
  • Pierce Arrow Model B, 1930
  • Chrysler Imperial, 1933
  • Rolls Royce Phantom III Sports Saloon, 1937
  • Cord 812 Custom Beverly, 1937
  • Bugatti Type 57 Coach Ventoux, 1938
  • Porsche 356B, 1961
  • Maserati Ghibli, 1968
  • Ferrari Dino 246 GT, 1972
  • Aston Martin Vantage, 1981

Din programul Salonului Auto Moto

Salonul Auto-Moto se deschide miercuri, 1 aprilie, incepand cu orele 12.00 si se adreseaza tuturor pasionatilor de cai putere si nu numai, astfel:

- 1 si 2 aprilie, in spatiile din interior pot fi admirate pe indelete exponatele auto-moto, precum si bicicletele sau accesoriile. Toti cei care vin din tara sau din Bucuresti, in aceste zile, au sansa de a studia toate exponatele, inclusiv de a deschide portierele si chiar a se aseza la volanul masinilor mult ravnite. Pot negocia cu dealerii prezenti si alege masina sau motocicleta pe care si-o doresc in anul 2015, fiind mai dificil acest lucru in week-end, atunci cand Salonul este foarte aglomerat.

- vineri, 3 aprilie, are loc Primul Black Friday din istoria unui eveniment auto-moto, mai multi dealeri anuntand numarul si marcile pe care le vor vinde cu cele mai mari reduceri din piata. In plus, reducerile oferite se pot cumula cu programul Rabla si Prima Masina. Asadar, ziua de 3 aprilie 2015 este ziua in care toti cei care doresc sa isi cumpere un autoturism o pot face la CEL MAI BUN PRET POSIBIL IN ACEST AN!

- sambata, 4 aprilie si duminica, 5 aprilie, vizitatorii primesc tot ce s-a mentionat mai-sus, insa cu multe atractii in zona exterioara: drift, masini tunate, stunt, parada moto, parada retro, zona speciala moto, karturi, Funzone. Traficul este restrictionat pe Bdul. Unirii si Bdul. Libertatii, ambele bulevarde si Piata Constitutiei transformandu-se in CEL MAI MARE SPATIU EXPOZITIONAL din Romania. Accesul la Salon se va face prin Bdul Unirii (Piata Unirii), unde va exista si o zona de parcare special amenajata pentru vizitatori.

Detalii despre eveniment, inclusiv cum puteti avea acces gratuit, aici: www.sam.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus