Skip to main content

(P) Carrefour relansează programul de colectare a bateriilor uzate - Reciclează şi te recompensăm!

 
Vizual Carrefour Baterii Pagina de media
Vizual Carrefour Baterii Pagina de media

Vizual Carrefour Baterii Pagina de media

Publicitate

(P) Lupta împotriva poluării şi a risipirii resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabila atat in Romania, cat si in restul tarilor in care suntem prezenti. Acţiunile de protejare a mediului implică atât proiectele de responsabilizare a clienţilor şi a angajaţilor, cât şi cele de îmbunătăţire a operaţiunilor sediului şi a magazinelor pentru a asigura un viitor cât mai verde generaţiilor viitoare.

În sprijinul acestei direcţii, Carrefour România relansează programul de colectare a bateriilor uzate şi a acumulatorilor vechi - Reciclează şi te recompensăm!- disponibil în hipermarketurile sale din toată ţara în intervalul aprilie – decembrie 2015. Astfel, pentru fiecare 4 baterii uzate sau 4 acumulatori vechi aduşi la urnele speciale, clienţii vor fi recompensaţi cu o baterie nouă de tip R6, marcă proprie Carrefour.

Aflat deja la a doua ediţie, programul dezvoltat în colaborare cu CCR REBAT are drept obiectiv încurajarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător prin reciclarea deşeurilor de baterii.

Anul trecut, după doar două luni de activare, peste 3 tone de baterii au fost colectate prin intermediul proiectului, cu un total de 97.042 unităţi de baterii trimise spre reciclare.

Ştiai că...?

- Deşeurile de baterii şi acumulatori sunt nocive şi nu sunt biodegradabile
- Fabricarea unei baterii consumă de 50 de ori mai multă energie decât cea produsă de baterie
- O baterie conţine în medie 20 de grame de metal, iar 50 de baterii conţin 1 kilogram de metal care poate fi refolosit în industrie
- Prin colectarea separată, bateriile sunt stocate în siguranţă şi transferate către instalaţiile de tratare, iar substanţele conţinute pot fi reutilizate contribuind la conservarea resurselor naturale.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus