Skip to main content

Posturile mici de radio cer CNA să oblige stațiile mari la mai mult program local

 
Posturile mici de radio cer CNA să oblige stațiile mari la mai mult program local
Radio Impact, Baia Mare

Posturie de radio locale și regionale solicită Consiliului Național al Audiovizualului să le impună marilor rețele  "să realizeze conținut local propriu în cuantum de minim 4 ore pe zi în zilele lucrătoare, în calupuri de cel puțin 2 ore fără întrerupere".

Publicitate

Această solicitare a fost făcută în cadrul unei întâlniri informale care a avut loc ieri la sediul CNA. Întrunirea a avut drept scop discutarea Deciziei Consiliului nr. 277/2013, privind acordarea licențelor audiovizuale.

Asociația Radiourilor Locale și Regionale consideră că forul audiovizualului "a relaxat obligativitatea referitoare la timpii acordați conținutului local, punând astfel în dezavantaj competitiv stațiile locale independente, deținătoare de licențe locale", potrivit unui comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

La întalnire au participat, pe lângă membrii CNA, reprezentanți ai radiodifuzorilor din România, atât stații și retele naționale cât și stații de radio locale.

Din comunicatul de presă al Asociației Radiourilor Locale și Regionale

"În prezent, opinia Asociației Radiourilor Locale și Regionale (ARLR) este că piața locală de radio este profund viciată de modul în care sunt utilizate licențele locale de către unii dintre deținătorii acestora, în special de către rețelele naționale, formate prin cumul de rețele locale. 

Reprezentanții ARLR și-au exprimat puncte de vedere prin care au solicitat membrilor CNA să modifice reglementările actuale, în sensul in care deținătorii de licențe locale să fie obligați să realizeze conținut local propriu în cuantum de minim 4 ore pe zi în zilele lucrătoare, în calupuri de cel puțin 2 ore fără întrerupere.

ARLR a solicitat de asemenea ca retransmisiile de la un alt radiodifuzor sau preluarea programului de la același deținător de licență (programul stației centrale), să fie difuzate fără întrerupere.

Aceste măsuri ar repune în drepturi caracterul inițial al tipului de licență locală, adresată în special publicului din comunitățile locale, și ar conduce la o situație concurențială corectă și echitabilă pentru toți deținătorii de licențe locale.

În cadrul discuțiilor, ARLR a solicitat CNA să aplice prevederile Art.44 alin.(13) din Legea nr. 504/2002 și să transforme licențele locale multiple deținute de un singur radiodifuzor într-o licență regională sau națională.

ARLR apreciază deschiderea către dialog a Consiliului Național al Audiovizualului și își exprimă dorința ca toți radiodifuzorii din România, deținători de licențe locale, regionale sau naționale să poata activa în condiții concurențiale corecte și echitabile și își manifestă disponibilitatea pentru continuarea dezbaterilor publice pe aceste teme."

Despre Asociația Radiourilor Locale și Regionale

  • ARLR este o asociație non-profit al cărei scop este promovarea intereselor radiodifuzorilor locali din România.
  • Membrii săi, deținători de licențe de radio locale sau regionale, însumează un număr de 36 de stații (frecvențe) locale ce emit în 34 de orașe din țară.
  • Publicul potențial al acestora se ridică la peste 3 milioane de ascultători, ceea ce echivalează cu un procent de aproximativ 30% din populația din mediul urban.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Oooooo, si decizia cine o ia? Una ca Gubernat, careia ii trebuie mai mult de doi ani de zile ca sa puna un CV de doua randuri pe site-ul CNA-ului? O impertinenta din categoria celor care cred ca nesimtirea, indolenta si incapacitatea intelegerii realitatii inconjuratoare sunt atuuri? Gubernat, care are impresia ca functia in sine este garant al dreptatii absolute? Gubernat, care vorbeste cu multi decibeli, dar numai ineptii? Sau poate unul ca Turos, apropritar de post de radio local, incompatibil cu functia pe care o are si dornic de acoperit gauri pe legi cu franturi de logica? Sau poate Tufeanu – omul lui Mazare, al lui Nicusor Constantinescu si al lui Zgabercea?
  • CNA are sansa sa iasa din Evul Mediu. Unii dintre ei actioneaza ca paznici cu ochelari de cal, neiesiti dincolo de granita satului, a caror singura grija e sa nu iasa oile din tarc. In afara lumii lor e deja revolutia industriala.
    Niciunul dintre ei nu are experiente relevante in radioul comercial. Cel mai rau e ca pe cei mai multi nu-i intereseaza sa-si depaseasca conditia. E suficienta lumea care a incaput la un moment dat in capul lor.
  • Dar cum vine chestia asta . Un post de radio din jud Calarasi preia programul Radio ZU 24 din 24 , ei mai difuzeaza doar publicitate locala

Trimite un comentariu