Skip to main content

Posturile mici de radio cer CNA să oblige staţiile mari la mai mult program local

 
Radio Impact, Baia Mare
Radio Impact, Baia Mare

Posturie de radio locale şi regionale solicită Consiliului Naţional al Audiovizualului să le impună marilor reţele  "să realizeze conţinut local propriu în cuantum de minim 4 ore pe zi în zilele lucrătoare, în calupuri de cel puţin 2 ore fără întrerupere".

Publicitate

Această solicitare a fost făcută în cadrul unei întâlniri informale care a avut loc ieri la sediul CNA. Întrunirea a avut drept scop discutarea Deciziei Consiliului nr. 277/2013, privind acordarea licenţelor audiovizuale.

Asociaţia Radiourilor Locale şi Regionale consideră că forul audiovizualului "a relaxat obligativitatea referitoare la timpii acordaţi conţinutului local, punând astfel în dezavantaj competitiv staţiile locale independente, deţinătoare de licenţe locale", potrivit unui comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

La întalnire au participat, pe lângă membrii CNA, reprezentanţi ai radiodifuzorilor din România, atât staţii şi retele naţionale cât şi staţii de radio locale.

Din comunicatul de presă al Asociaţiei Radiourilor Locale şi Regionale

"În prezent, opinia Asociaţiei Radiourilor Locale şi Regionale (ARLR) este că piaţa locală de radio este profund viciată de modul în care sunt utilizate licenţele locale de către unii dintre deţinătorii acestora, în special de către reţelele naţionale, formate prin cumul de reţele locale. 

Reprezentanţii ARLR şi-au exprimat puncte de vedere prin care au solicitat membrilor CNA să modifice reglementările actuale, în sensul in care deţinătorii de licenţe locale să fie obligaţi să realizeze conţinut local propriu în cuantum de minim 4 ore pe zi în zilele lucrătoare, în calupuri de cel puţin 2 ore fără întrerupere.

ARLR a solicitat de asemenea ca retransmisiile de la un alt radiodifuzor sau preluarea programului de la acelaşi deţinător de licenţă (programul staţiei centrale), să fie difuzate fără întrerupere.

Aceste măsuri ar repune în drepturi caracterul iniţial al tipului de licenţă locală, adresată în special publicului din comunităţile locale, şi ar conduce la o situaţie concurenţială corectă şi echitabilă pentru toţi deţinătorii de licenţe locale.

În cadrul discuţiilor, ARLR a solicitat CNA să aplice prevederile Art.44 alin.(13) din Legea nr. 504/2002 şi să transforme licenţele locale multiple deţinute de un singur radiodifuzor într-o licenţă regională sau naţională.

ARLR apreciază deschiderea către dialog a Consiliului Naţional al Audiovizualului şi îşi exprimă dorinţa ca toţi radiodifuzorii din România, deţinători de licenţe locale, regionale sau naţionale să poata activa în condiţii concurenţiale corecte şi echitabile şi îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea dezbaterilor publice pe aceste teme."

Despre Asociaţia Radiourilor Locale şi Regionale

  • ARLR este o asociaţie non-profit al cărei scop este promovarea intereselor radiodifuzorilor locali din România.
  • Membrii săi, deţinători de licenţe de radio locale sau regionale, însumează un număr de 36 de staţii (frecvenţe) locale ce emit în 34 de oraşe din ţară.
  • Publicul potenţial al acestora se ridică la peste 3 milioane de ascultători, ceea ce echivalează cu un procent de aproximativ 30% din populaţia din mediul urban.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Zoie Zoie
    Oooooo, si decizia cine o ia? Una ca Gubernat, careia ii trebuie mai mult de doi ani de zile ca sa puna un CV de doua randuri pe site-ul CNA-ului? O impertinenta din categoria celor care cred ca nesimtirea, indolenta si incapacitatea intelegerii realitatii inconjuratoare sunt atuuri? Gubernat, care are impresia ca functia in sine este garant al dreptatii absolute? Gubernat, care vorbeste cu multi decibeli, dar numai ineptii? Sau poate unul ca Turos, apropritar de post de radio local, incompatibil cu functia pe care o are si dornic de acoperit gauri pe legi cu franturi de logica? Sau poate Tufeanu – omul lui Mazare, al lui Nicusor Constantinescu si al lui Zgabercea?
  • olga2 olga2
    CNA are sansa sa iasa din Evul Mediu. Unii dintre ei actioneaza ca paznici cu ochelari de cal, neiesiti dincolo de granita satului, a caror singura grija e sa nu iasa oile din tarc. In afara lumii lor e deja revolutia industriala.
    Niciunul dintre ei nu are experiente relevante in radioul comercial. Cel mai rau e ca pe cei mai multi nu-i intereseaza sa-si depaseasca conditia. E suficienta lumea care a incaput la un moment dat in capul lor.
  • alex alex
    Dar cum vine chestia asta . Un post de radio din jud Calarasi preia programul Radio ZU 24 din 24 , ei mai difuzeaza doar publicitate locala
  • olga olga
    o idee foarte buna.

Trimite un comentariu

sus