Skip to main content

Probleme cu pozele "selfie" la Cannes. Conducerea festivalului le consideră „ridicole și grotești

 
Probleme cu pozele "selfie" la Cannes. Conducerea festivalului le consideră „ridicole și grotești
Selfie

Conducerea Festivalului de Film de la Cannes a lansat o "mică campanie" pentru a diminua numărul de "selfie-uri" făcute pe covorul roșu, practică numită "extrem de ridicolă și grotescă", scrie Ozap.com.

Campania "anti-selfie" nu interzice, însă, participanților la festival să își facă astfel de fotografii.

Publicitate

În timpul festivalului, parcursul invitaților pe covorul roșu este cronometrat la minut, astfel încât proiecțiile de film să respecte programul anunțat.

Potrivit Ozap.com, firma de securitate angajată de organizatorii festivalului îi "roagă cu fermitate" pe spectatori să se miște mai repede pe covorul roșu, descurajând astfel "selfie-urile".

La începutul acestei luni, delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, a declarat pentru AFP că „oribilele selfie-uri" ar trebui interzise pe treptele de la Cannes pentru că provoacă „o dezorganizare formidabilă"

Ieri dimineață, în timpul unei conferințe de presă în care au fost anunțate filmele selecționate pentru cea de-a 68% ediție a Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux a ținut să facă precizări cu privire la poziția sa față de selfie-uri. În principiu, selfie-urile nu sunt interzise pe scări.

„Nu am decis să interzicem selfie-urile. Nu avem puterea de a le interzice acest lucru și mai presus de asta nu vrem să îi contrângem pe spectatori cu o astfel de măsură... Dar lansăm o mică campanie pentru a diminua acest fenomen specific covorului roșu pentru că pur și simplu ne cauzează probleme "de timing". Urcarea scărilor este încetinintă considerabil pentru că toată lumea se oprește, din doi în doi metri, pentru a-și face fotografii", a explicat Thierry Frémaux, care a adăugat că lui i se par "extrem de ridicole și grotești".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu