Skip to main content

Robert Turcescu testează terenul pentru o televiziune online. Caută finanțatori pentru un post "care să interacționeze cu telespectatorii care o susțin financiar"

 
Robert Turcescu testează terenul pentru o televiziune online. Caută finanțatori pentru un post "care să interacționeze cu telespectatorii care o susțin financiar"
Robert Turcescu, la Nasul TV

Robert Turcescu, realizatorul emisiunii 100% de la Nașul TV, testează ideea unei televiziuni cu acoperire online "care să nu se teamă de amenzile de la CNA pentru delict de opinie" și cu finanțare de la telespectatori, potrivit unei declarații făcută de jurnalist pe rețelele de socializare.

Publicitate

Jurnalistul care a plecat de B1 TV în toamna anului trecut din cauza scandalului că ar fi fost ofițer acoperit a lansat recent pe Facebook o provocare pentru cititorii săi.

"Intrebare importanta: câți dintre cititorii acestui mesaj, dintre cei 30.000 de prieteni ai mei de pe FB și peste 35.000 de followers pe Twitter ați fi dispuși să susțineți cu 1 EURO în fiecare lună, adică 12 EURO PE AN, adică aproximativ 50 RON/an, un proiect TV on-line? O televiziune de știri și comentarii difuzate EXCLUSIV on-line, ca să fiu mai explicit? Nu voi lua în calcul like-urile, ci doar comentariile/răspunsurile de genul "subscriu"!", a scris recent Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook.

Mai târziu, el a venit și cu câteva lămuriri legate de sursele de finanțare ale posibilului proiect de televiziune online. Robert Turcescu a explicat că televiziunea nu va fi fondată cu bani de la telespectatori, ci că aceștia o vor susține financiar în baza unui parteneriat.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, explicațiile oferite de Robert Turcescu cititorilor săi de pe Facebook:

"Nu, nu 'cu bani de la telespectatori'! Dar fara bani negri, fara bani de la insi care au interesul de a avea macar din cind in cind la dispozitie o "maciuca TV" sau niste "prieteni" realizatori de talk-showuri. O televiziune online care sa nu se teama de amenzile de la CNA pentru delict de opinie, o televiziune online care sa interactioneze cu telespectatorii care o sustin financiar.

Jurnalismul din Romania trebuie repus in ecuatia fireasca ziarist-public si indepartat de binomul toxic mogul-finantator interesat. Jurnalism de calitate fara mijloace financiare nu exista. Dar sursele de finantare trebuie sa fie transparente si multiple: donatii, publicitate, investitii transparente ale actionarilor, parteneri de afaceri interesati de business si nu avind interese obscure! Cam asta e ideea. Deci, cine subscrie? Cine vrea sa fie partener in acest proiect? Cine ar fi dispus sa aloce o parte din bugetul de publicitate al firmei pe care o detine intr-o astfel de initiativa?", a spus jurnalistul într-un răspuns adresat site-ului dcnews.com care a scris un material cu titlul "Turcescu vrea să-și facă televiziune cu banii de la telespectatori".

Cu o idee asemănătoare de finanțare a venit și Radu Moraru, la finalul anului 2011, când punea bazele postului Nașul TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Incredibilã shi dificil de digerat personalitatatea acestui personaj olteano-mioritic ! Avem oare de a face cu o persoanã bipolarã ? Când falsitatea, mitomania, lãcomia mediaticã shi o vanitate demãsuratã intervin, vine timpul reprofilãrii profesionale.
  • Turcescule, caută investitor la RCS-RDS. Cred că au bani mulți acum, după ce au vândut compania către Vodafone, anul trecut (așa mi-a zis mie unu' care se recomanda toată ziua mare jurnalist și nu văd de ce nu l-aș crede).
  • Du-te si te culca, sau mai bine iesi din lumea "vedetelor", ca imediat vine si DNA-ul la tine, dupa ce se duce la Base.

Trimite un comentariu