Skip to main content

Stelian Tănase: TVR are 99% șanse să difuzeze Campionatul European de Fotbal din 2016

 
Stelian Tănase: TVR are 99% șanse să difuzeze Campionatul European de Fotbal din 2016
Stelian Tanase

Stelian Tănase, președintele director-general al Televiziunii Române, a declarat în emisiunea Vorbește liber, prezentată de Sorin Avram la TVR1, că postul public are 99% șanse să difuzeze Campionatul European de Fotbal, din 2016, inclusiv meciurile Naționalei României.

Publicitate

Șeful TVR a spus că discuțiile de astăzi cu UEFA s-au purtat într-o notă pozitivă.

"În proporție de 99% răspunsul va fi pozitiv. Șansa să eșuăm e de doar 1 % și sper ca într-o săptămână să avem un rezultat pozitiv. UEFA este un organism extrem de riguros în relația cu televiziunile. Oricine vrea să intre în acest club select trebuie să respecte regulile extrem de stricte", a spus Stelian Tănase.

Tănase a mai spus că dacă va ajunge la un acord cu UEFA, Televiziunea Română va difuza pachetul de 23 de partide, cu cel mai important meci al zilei și din sferturi, inclusiv meciurile echipei Naționale.

El a explicat că problemele cu UEFA sunt cauzate de datoriile istorice pe care Televiziunea Română le-a acumulat față de Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (Union of European Football Associations).

"Noi am plătit datoriile curente, dar rămân cele din ultimii zece ani, o grea moștenire. Sper să finalizăm cu bine negocierile. Am plecat foarte mulțumit de la discuțiile de astazi. (...) Pentru a plăti aceste datorii ne-am adresat multor banci, la Guvern s.a. De la bănci nu primit nimic. Am reușit să găsim mai multă înțelegere la UEFA în legătură cu această problema. Noi încercăm să refacem o credibiltate, am ajuns la un acord, le vom plăti datoriile în rate", a mai declarat șeful TVR.

Stelian Tănase a spus că speră ca televiziunea publică să reușească să plătească eșalonat ratele, după un grafic convenit cu UEFA.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu