Skip to main content

VIDEO. Asociația Jurnaliștilor Europeni reacționează la insultele adresate de Mircea Badea și Mihai Gâdea lui Stelian Negrea și Eli Roman

 
VIDEO. Asociația Jurnaliștilor Europeni reacționează la insultele adresate de Mircea Badea și Mihai Gâdea lui Stelian Negrea și Eli Roman
Eli Roman

Asociația Jurnaliștilor Europeni (Association of Eurpean Journalists AEJ) își exprimă "grava sa îngrijorare față de abuzul verbal, crud și insultător" îndreptat, în ultimele zile, împotriva jurnalistului Stelian Negrea și a soției acestuia, Eli Roman, de către realizatorul TV de la Antena 3, Mircea Badea, și de către directorul aceleiași televiziuni, Mihai Gâdea.

Publicitate

Mircea Badea a folosit cuvinte precum "prost", "tâmpit" și "căcăcios" la adresa lui Stelian Negrea, în diverse emisiuni TV și postări pe Facebook.

AEJ consideră că comportamentul și expresiile folosite de cei doi angajati ai Antena 3 constituie un abuz facut de la nivelul pozițiile lor publice importante și ca au căzut cu mult sub standardele așteptate de radiodifuzorii profesionisti.AEJ așteaptă scuze complete și fără rezerve pentru domnul Negrea și doamna Roman.

Organizația Association of European Journalists (AEJ - Asociația Jurnaliștilor Europeni) vorbește, într-un scrisoare descrisă, despre "încălcări grave ale standardelor jurnalistice profesionale și de decență" comise de Antena 3 "cu scopul de a-i denigra și umili pe Stelian Negrea și Eli Roman".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, mai multe fragmente din declarația Asociației Jurnaliștilor Europeni cu privire la abuzurile verbale ale realizatorilor Antena 3 Mircea Badea și Mihai Gâdea la adresa jurnaliștilor Stelian Negrea și Eli Roman.

Cum au fost insultați Stelian Negrea și Eli Roman, la Antena 3

"În timpul emisiunii Sinteza Zilei din 5 aprilie, Mircea Badea și Mihai Gâdea au introdus un extras dintr-o înregistrare video de la o emisiune recenta a postului Realitatea TV cu intenția evidentă de a batjocori și insulta aspectul si personalitatea doamnei Eli Roman", se arată în comunicatul de presă semnat de AEJ.

Potrivit sursei citate, realizatorii de la Antena 3 fac comentarii și gesturi ofensatoare, inclusiv mimand comportamentul unei persoane cu dizabilități fizice. În secventa video difuzata, doamna Roman este văzută suferind de o scadere a glicemiei în timpul unei transmisiuni live de la un eveniment caritabil.

https://www.youtube.com/watch?v=TGQ_A6S11ow

Eli Roman a explicat public că blocajul său a fost cauzat de faptul că este însărcinată în cinci săptămîni și că suferea de o afecțiune care rezultă dintr-o conditie medicală provocată de starea de graviditate.

Mircea Badea a folosit cuvinte precum "prost", "tâmpit" și "căcăcios" la adresa lui Eli Roman, în diverse emisiuni TV și postări pe Facebook.

"Limbajul abuziv gratuit a fost folosit în timpul emisiunii În gura presei din data de 13 martie 2015. (...)

Un comentariu batjocoritor făcut de Mircea Badea în studio a fost însoțit de imagini, inclusiv o fotografie de pe un site de social media a domnului Negrea cu o imagine a acestuia dintr-o sală de sport. De asemenea, în același emisiune din 13 martie 2015, Mircea Badea a vorbit ambiguu despre "lovire cu pumnii", folosind un limbaj sugestiv de violență fizică, cu referire directa la domnul Negrea.

Un astfel de limbaj, credem noi, este în mod inerent amenintator si de natură să intimideze, mai ales în contextul campaniei susținute de denigrare in doferite forme împotriva domnului Negrea", se mai arată în comunicatul de presă al Asociației Jurnaliștilor Europeni..

În finalul scrisorii, AEJ cere autorităților române competente, inclusiv Consiliul Național al Audiovizualului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, "să se uite cu atenție în dovezi pentru a determina dacă s-a produs o incalcare a standardelor convenite s-a produs sis a actioneze in consecinta".

Acest document este semnat de William Horsley - Reprezentantul AEJ pentru Libertatea Presei (AEJ Media Freedom Representantive),  Otmar Lahodynsky - Presedintele AEJ și Tibor Macak - secretar general al AEJ.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Da, Asociația Jurnaliștilor Eurpeni declară că dl. Negrea e un căcăios trădător iar madam Eli Roman e de fapt Nae Roman înviat și deghizat...
 • Ce au Gadea si Badea cu stirea asta? Poate doar ca isi aroga meritele altora, asta fac foarte bine. Pacat de copiii aia care muncesc. Nesimtitii astia doi confisca totul.
 • Poate intre timp Petrisor isi face datoria in legatura cu aceasta stire disponibila de dimineata deja... doar e pagina de media....sau nu?
  http://www.newyorkfestivals.com/winners/2015/pieces.php?iid=479798&pid=1
  stirea e tot cu Badea si Gadea
 • da domnule, s-a injurat singur. deja a trecut la alt nivel, basescu si ceilalti sunt prea mici, avea nevoie de o confruntare cu cineva de nivelul lui. asa ca s-a apucat sa se auto insulte.
  in alta ordine de idei, daca asociatia lu' peste prajit sta sa verifice si postarile de pe FB (pare mai degraba filare, decat monitorizare) ,sa le verifice si pe ale lui negrea...vor avea o surpriza ,la nivel de jigniri nici pitifelnicul asta nu sta rau.
 • Mircea Badea l-a facut prost, tampit si cacacios pe .....Mircea Badea??? Chiar scrieti fara sa mai verificati macar o data? Daca ati verificat e si mai grav.

Trimite un comentariu