Skip to main content

VIDEO. Controversă în Ucraina. Pagina întâi a revistei ELLE, considerată prorusă

 
VIDEO. Controversă în Ucraina. Pagina întâi a revistei ELLE, considerată prorusă
ELLE controversa Ucraina

O polemică agită Ucraina în legătură cu pagina întâi a ediției ucrainene a revistei ELLE, care prezintă o actriță îmbrăcată într-o rochie portocaliu cu negru, culorile patriotismului rusesc și semn al ralierii la separatiști în estul țării, scrie Agerpres, care citează AFP.

Controversa a izbucnit când afișe publicitare ale numărului viitor, din luna mai și care ar urma să apară luni, au fost amplasate pe străzi, prezentând o copertă consacrată actriței americane Michelle Williams. Ea poartă o rochie reiată oranj și negru, culorile ordinului rusesc Sf. Gheorghe, utilizat de rebelii proruși.

Publicitate

Redacția revistei s-a apărat împotriva acuzației că i-ar sprijini pe separatiști spunând că a preluat pagina întâi a ediției britanice din luna aprilie.

"Eroina copertei revistei noastre din mai este actrița Michelle Williams, care poartă o rochie din colecția primăvară-vară a mărcii franceze Louis Vuitton. Fotografiile, realizate de echipa internațională a ELLE, provin din ediția britanică", a comunicat ea pe propria pagină Facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=jnjiFwH01HI

Contactată de AFP, redacția a precizat că va folosi un sistem de copertă dublă, altă imagine suprapunându-se peste precedenta pentru vânzarea la chioșcuri.

"Facem aceasta pentru a evita acțiuni de vandalizare la punctele de distribuire a revistei", a adăugat ELLE Ucraina, precizând că "o astfel de reacție nu se explică decât prin politizarea excesivă a societății".

Ediția în limba rusă a revistei ELLE are un tiraj de 72.000 de exemplare în Ucraina.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu