Skip to main content

ZF face bilanţul RCS&RDS: Veniturile au crescut de 13 ori în zece ani. Afaceri de aproape jumătate de miliard de euro

 
rcs rds
rcs rds

Ziarul Financiar face bilanţul companiei RCS din ultimii zece ani, după ce săptămâna trecută directorul general Alexandu Oprea a plecat pe neasteptate de la conducerea companiei.

Publicitate

Compania RCS&RDS a ajuns anul trecut la afaceri de peste 484 milioane de euro (2,15 miliarde de lei ) faţă de 40 de milioane de euro în urmă cu zece ani (163 de milioane de lei), scrie Ziarul Financiar.

Creşterea s-a bazat pe fuziunea cu furnizorul de internet RDS şi apoi pe achiziţii agresive ale unor competitori mai mici, dar şi pe investiţii de miliarde de lei, analizează publicaţia financiară.

Plecarea lui Alexandru Oprea din funcţia de director general de la RCS&RDS, cea mai mare companie cu capital românesc din telecom, aduce în prim-plan un jucător care a avut o creştere de 13 ori a cifrei de afaceri în ultimii zece ani, aşa cum puţine companii din România au înregistrat în această perioadă.

Mutarea de la vârf aduce iarăşi în atenţia publicului compania RCS&RDS care a reuşit să reziste în competiţie cu multinaţionalele, ajungînd de la un furnizor mic de servicii de cablu TV şi internet fix, cu operaţiuni puternice pe televiziune prin satelit şi telefonie fixă, cu ambiţii acum şi pe telefonie mobilă, mai notează Ziarul Financiar.

BILANŢ.  Compania lui Zoltan Teszari are peste 3,2 milioane de clienţi pe serviciile TV, dintre care peste 2,4 milioane prin cablu şi 800.000 prin DTH (cu serviciul Digi TV). RCS&RDS are circa 1,8 milioane de clienţi pentru serviciile de internet fix. Acestea sunte segmentele de business care generează cele mai mari venituri pentru companie.

Potrivit Ziarului Financiar, operatorul şi-a mărit în ultimii ani cota de piaţă pe cablu, internet fix şi mobil, telefonie fixă şi mobilă, dar a pierdut teren pe serviciile de televiziune prin satelit (unde activează cu serviciul Digi). Principalii competitori ai RCS&RDS sunt UPC, Telekom, Orange şi Vodafone.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Iulia....numai in 2014 s-au portat (nu exista reportat) aproape 60% din totalul numerelor de mobil portate national...adica vreo 250.000. Pet total au aproape cam 1,5 milioane de abonati pe telefonie mobila. 1 milion aveau inca din perioada in care au dat telefoane gratis catre toti abonatii de cablu si internet din 2007.
  • maria maria
    Trebuie sa recunoastem ca sunt cei mai buni de pe piata la capitolul internet. La telefonie sunt, si cred ca vor fi praf, iar cablu tv usor usor vor pierde din abonati intrucat tendinta de viitor a televiziunilor va fi mediul online. Cel mai probabil daca vom avea un trafic bun vom putea vedea in viitor toate programele tv online. Pacat totusi ca trustul RCS-RDS, se comporta cu angajatii proprii ca si cum acestia sunt niste sclavi fara valoare. Si îi arunca imediat la gunoi, atunci cand apar probleme de buget.
  • geo geo
    DigiMobilul il promoveaza in draci...cu preturi minime...dar nu prea au succesul scontat...ptr ca ceilalti competitori s-au reorientat si vin cu oferte de fidelizare a clientilor. In plus, e o vorba: acoperirea inca este slaba, mai ales in zonele izolate, trebuie achizitionate anumite telefoane. Cu alte cuvinte, imaginea Digimobil e proasta...Sa o lase mai moale cu Belgravistanul si sa-l aduca pe Ghița Ciobanu în reclamele lor...așa cum îi aveau pe Cârcotași la începuturi...și vor avea succes și în telefonie...
  • iulia1 iulia1
    DigiMobil are vreo 200.000 abonati, multi si-au reportat numarul.
    RCSul o va duce bine chiar si fara Oprea.
  • Iulian Iulian
    La DigiMobil nu prea cred ca sunt multi abonati.
    Si Digi24 va ramane pe piata Tv mult timp, chiar daca n-au audienta mare, are banuti sefii:))

Trimite un comentariu

sus