Skip to main content

ZF face bilanțul RCS&RDS: Veniturile au crescut de 13 ori în zece ani. Afaceri de aproape jumătate de miliard de euro

 
ZF face bilanțul RCS&RDS: Veniturile au crescut de 13 ori în zece ani. Afaceri de aproape jumătate de miliard de euro
rcs rds

Ziarul Financiar face bilanțul companiei RCS din ultimii zece ani, după ce săptămâna trecută directorul general Alexandu Oprea a plecat pe neasteptate de la conducerea companiei.

Publicitate

Compania RCS&RDS a ajuns anul trecut la afaceri de peste 484 milioane de euro (2,15 miliarde de lei ) față de 40 de milioane de euro în urmă cu zece ani (163 de milioane de lei), scrie Ziarul Financiar.

Creșterea s-a bazat pe fuziunea cu furnizorul de internet RDS și apoi pe achiziții agresive ale unor competitori mai mici, dar și pe investiții de miliarde de lei, analizează publicația financiară.

Plecarea lui Alexandru Oprea din funcția de director general de la RCS&RDS, cea mai mare companie cu capital românesc din telecom, aduce în prim-plan un jucător care a avut o creștere de 13 ori a cifrei de afaceri în ultimii zece ani, așa cum puține companii din România au înregistrat în această perioadă.

Mutarea de la vârf aduce iarăși în atenția publicului compania RCS&RDS care a reușit să reziste în competiție cu multinaționalele, ajungînd de la un furnizor mic de servicii de cablu TV și internet fix, cu operațiuni puternice pe televiziune prin satelit și telefonie fixă, cu ambiții acum și pe telefonie mobilă, mai notează Ziarul Financiar.

BILANȚ.  Compania lui Zoltan Teszari are peste 3,2 milioane de clienți pe serviciile TV, dintre care peste 2,4 milioane prin cablu și 800.000 prin DTH (cu serviciul Digi TV). RCS&RDS are circa 1,8 milioane de clienți pentru serviciile de internet fix. Acestea sunte segmentele de business care generează cele mai mari venituri pentru companie.

Potrivit Ziarului Financiar, operatorul și-a mărit în ultimii ani cota de piață pe cablu, internet fix și mobil, telefonie fixă și mobilă, dar a pierdut teren pe serviciile de televiziune prin satelit (unde activează cu serviciul Digi). Principalii competitori ai RCS&RDS sunt UPC, Telekom, Orange și Vodafone.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Iulia....numai in 2014 s-au portat (nu exista reportat) aproape 60% din totalul numerelor de mobil portate national...adica vreo 250.000. Pet total au aproape cam 1,5 milioane de abonati pe telefonie mobila. 1 milion aveau inca din perioada in care au dat telefoane gratis catre toti abonatii de cablu si internet din 2007.
  • Trebuie sa recunoastem ca sunt cei mai buni de pe piata la capitolul internet. La telefonie sunt, si cred ca vor fi praf, iar cablu tv usor usor vor pierde din abonati intrucat tendinta de viitor a televiziunilor va fi mediul online. Cel mai probabil daca vom avea un trafic bun vom putea vedea in viitor toate programele tv online. Pacat totusi ca trustul RCS-RDS, se comporta cu angajatii proprii ca si cum acestia sunt niste sclavi fara valoare. Si îi arunca imediat la gunoi, atunci cand apar probleme de buget.
  • DigiMobilul il promoveaza in draci...cu preturi minime...dar nu prea au succesul scontat...ptr ca ceilalti competitori s-au reorientat si vin cu oferte de fidelizare a clientilor. In plus, e o vorba: acoperirea inca este slaba, mai ales in zonele izolate, trebuie achizitionate anumite telefoane. Cu alte cuvinte, imaginea Digimobil e proasta...Sa o lase mai moale cu Belgravistanul si sa-l aduca pe Ghița Ciobanu în reclamele lor...așa cum îi aveau pe Cârcotași la începuturi...și vor avea succes și în telefonie...
  • La DigiMobil nu prea cred ca sunt multi abonati.
    Si Digi24 va ramane pe piata Tv mult timp, chiar daca n-au audienta mare, are banuti sefii:))

Trimite un comentariu