Skip to main content

FOTO. O asociație clujeană de presă face apel la luciditatea cititorului cu o serie de colaje din ziare

 
FOTO. O asociație clujeană de presă face apel la luciditatea cititorului cu o serie de colaje din ziare
Campanie Invata sa discerni

Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) a lansat o campanie de conștientizare menită să promoveze o presă de calitate, independentă de contexte consumeriste, politice sau economice.

Publicitate

Intitulată „Învață să discerni’’, campania se adresează în primul rând consumatorilor de presă scrisă, cu scopul de a le atrage atenția acestora asupra contribuției pe care o pot aduce la creșterea calității presei, dacă discern corect între știrile pe care aleg să le citească, potrivit presaclujeana.ro.

"Campania își dorește să tragă un semnal de alarmă în interiorul breslei jurnaliștilor, care a ajuns să fie adesea desconsiderată din cauza slabei calități pe care o livrează", se spune pe site-ul organizației.

Un apel la luciditatea cititorului

"Îi încurajăm pe oameni să se abțină să consume mizeriile ce le sunt servite pe post de știri, să ocolească prostiile cu titlul scris cu majuscule și care include cuvinte șocante, pentru că prin alegerile pe care le fac pot contribui la creșterea calității presei. Mi se pare inadmisibil ca, de exemplu, o știre despre daci înalți de 10 metri să numere aproape 10.000 de interacțiuni pe rețelele de socializare, iar articole scrise după toate rigorile jurnalistice și relevante pentru societatea românească să treacă aproape neobservate, a spus Bogdan Stanciu, membru în Comitetul de Conducere al APPC, jurnalist la Transilvania Reporter și revista Sinteza.

Realizată în parteneriat cu agenția de strategie și creație Kumpania și agenția de outdoor și producție publicitară Young, campania se derulează atât pe outdoor, cât și în medii neconvenționale de comunicare indoor.

Campania „Învață să discerni’’, lansată cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, se va derula timp de o lună, în perioada 3 mai – 2 iunie. Mai multe detalii despre campanie, pe site-ul asociației,

GALERIE FOTO.

  • Campanie Invata sa discerni
  • Campanie Invata sa discerni
  • Campanie Invata sa discerni

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu