Skip to main content

Orban: "PSD şi-a schimbat poziţia privind Legea CNA, ca să o ţină în braţe pe Georgescu pentru comenzi"

 
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban Foto: Cotidianul.ro
Ludovic Orban Foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, ieri, că este neplăcut surprins că deputaţii PSD au respins proiectul privind posibilitatea demiterii preşedintelui CNA, arătând că PSD şi-a schimbat poziţia şi o menţine pe Laura Georgescu la conducerea instituţiei pentru a executa comenzile politice, relatează Mediafax.

"Am rămas foarte surprins la votul în plen în momentul în care PSD şi-a schimbat poziţia pe care a avut-o la legea de modificare a CNA. Acest proiect a fost iniţiat de preşedinţii comisiilor de cultură, de la PSD şi PNL. Toate discuţiile până la momentul votului, majoritatea parlamentară a sprinjinit acest proiect şi ne-am trezit că au votat împotriva acestui proiect, deşi în unaminitate au votat pentu în comisiile de cultură. Astăzi, PSD, ca să o ţină în braţe pe Laura Georgescu, şi-a schimbat poziţia şi sunt convins că această schimbare de poziţie a fost dictată de Victor Ponta. Altfel nu pot să găsesc o altă explicaţie", a spus Orban.

El a adăugat că este neplăcut surprins şi consideră că PSD nu este interesat ca CNA să funcţioneze.

"Sunt neplăcut suprins şi consider că PSD nu este intersat ca CNA să funcţioneze şi menţine în fruntea CNA o persoană care nu ar trebui nici măcar să fie în CNA. O menţine pentru ca să le execute toate comenzile politice care au transformat CNA într-un instrument de represiune împotriva opoziţiei", a arătat Orban.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, un proiect de modificare a Legii audiovizualului care prevede posibilitatea demiterii preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de către Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al instituţiei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus