Skip to main content

Termen prelungit pentru un concurs de materiale jurnalistice pe teme legate de viața privată

 
Termen prelungit pentru un concurs de materiale jurnalistice pe teme legate de viața privată
jurnalisti_52523800

ActiveWatch anunță prelungirea termenului de înscriere la concursul de materiale jurnalistice pe teme legate de viața privată și protecția datelor cu caracter personal până în data de 15 august.

Jurnaliştii din presa scrisă, audiovizuală sau online, jurnaliştii independenţi, bloggerii sunt invitați să trimită articole de presă care documentează încălcări ale dreptului la viață privată sau ale regimului datelor cu caracter personal.

Publicitate

Juriul competiței este format din Iulian Comănescu (expert media, consultant în comunicare, cu o bogată experiență de jurnalist), Delia Panait (gazda unor emisiuni de radio și televiziune, creator și producător al unor emisiuni de radio, absolvent al LondonSchool of Journalism) și Gabriela Zanfir (jurist la Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor, autor al volumului "Protecția datelor personale. Drepturile persoanei vizate").

Condiții de participare

  • Materialele pot fi articole, investigaţii, reportaje, produse audio-video sau orice altă formă de produs editorial. Un concurent poate participa cu unul sau mai multe materiale. Pot participa la concurs şi materiale realizate de către o echipă.
  • Aceste produse jurnalistice vor asigura accesul cetățenilor la informare publică obiectivă cu privire la practicile curente care încalcă dreptul la viața privată și prelucrarea abuzivă a datelor cu caracter personal sau a categoriilor speciale de date.
  • Articolele trebuie să fie scrise și/sau publicate în perioada 1 ianuarie 2015 - 15 august 2015, să aibă minim 800 de cuvinte, să fie scrise în limba română.

PREMII. Se vor acorda 3 premii a câte 250 de euro fiecare, împreună cu acces la alte servicii digitale, pentru cele mai bune opere sau cu cel mai mare impact. Premiile sunt acordate de Cyberghost VPN și Superlege.ro.

Materialele vor fi evaluate de juriu, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 15 septembrie.

Aplicanții trebuie să dețină toate drepturile de autor asupra articolului trimis spre publicare. De semenea, titularul drepturilor de autor trebuie să fie de acord cu publicarea articolului trimis sub licența Creative Commons Atribuire 4.0 în orice publicație din mediul electronic, cu respectarea obligațiilor de menționare a autorului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu