Skip to main content

Pro TV şi Digi24 singurele posturi TV româneşti în topul celor mai îndrăgite branduri media la români

 
Top 10 Media - Superbrands 2015
Top 10 Media - Superbrands 2015

Pro TV, National Geographic şi Discovery sunt fruntaşe în topul Superbrands media în ţara noastră, arată studiul Superbrands, desfăşurat la nivel naţional cu sprijinul Ipsos.

Publicitate

Topul este completat de Radio ZU, HBO, Europa FM, Romantic FM, Digi24 şi Radio România Actualităţi.

În clasamentul general, topul are în componenţă mărci precum Ariel, Pampers, Gilette, Dr. Oetker, Persil, Milka, H&M şi Coca Cola.

În 2015, cele mai bine reprezentate categorii economice în lista Superbrands în România sunt: produse de îngrijire personală, produse lactate, dulciuri, produse farmaceutice, electronice şi electrocasnice, tehnologii, îmbrăcăminte, băuturi. Printre categoriile economice cel mai slab reprezentate în lista de branduri cu statut Superbrand sunt industria de petrol şi gaze, industria ospitalieră şi travel, respectiv mobilier.

Printre brandurile româneşti apreciate de români ca fiind Superbrands sunt: Banca Transilvania, BRD, Dedeman, eMAG, Borsec, Catena, Dona, Napolact, PRO TV, Timişoreana, Poiana, Flanco, Radio Zu.

Brandurile româneşti reprezintă aproximativ 28% dintre brandurile validate Superbrand 2015 în România, o nouă performanţă pentru creativitatea românească.

Despre studiu: Lista brandurilor eligibile pentru statutul de Superbrand a fost obţinută în baza metodologiei internaţionale Superbrands care cuprinde două etape importante. În prima etapă, Consiliul Superbrands, alcătuit din 24 de specialişti în management, marketing, comunicare şi branding, a făcut selecţia calitativă a listei de branduri, evaluând 1,546 de branduri din 54 de categorii. Criteriile luate în considerare în procesul de selecţie au fost calitate, încredere şi diferenţiere pe piaţă. În urma acestei selecţii, 593 de branduri calificate au fost incluse în cercetarea de piaţă, realizată de către Superbrands România cu sprijinul Ipsos, pe un eşantion reprezentativ de 1.500 de consumatori români, la nivel urban.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • unom unom
    diicot-ul nu isi face treaba bine...
    si 3 dintre brand-urile romanesti din lista nu ar trebui sa existe deloc, dar sa fie incluse in top
    mai bine luati si cititi o carte ,e mai utila ca stirile de la ora 5.
    #dontgiveashitformedia
  • hureseanus hureseanus
    am vazut la digi saptamana asta o demonstratie cum rar poti admira in romania. in timp ce rus facra curve nevestele unor romani, lacheul prelipceanu statea in fata lui si nu zicea nimic. cam la fel cum face cu hurezeanu. pai nu avea cum, ca unu dintre sefii de la digi ~(in afara de hurezeanu) e chiar prietenul dancu, decu ni putea paiatza prelipoceanu sa sufle nimic. Jalnic!
  • pArA pArA
    Sa imi dai si mie numarul dealer-ului tau ;) ...
  • vasile vasile
    ai spus B1TV?
    the fuck:))))))
  • abdu rehab abdu rehab
    pai si cu B1TV cum ramane???? B1TV e la fel de mare ca si PROTV, iar digi24 e mic cat un Strumf in comparatie cu Colosul B1TV!!!!! cum naiba este digi24 un brand si B1TV nu??????
  • mihai mihai
    Romantic FM ? Pe bune ? Un radio care se aude DOAR in Bucuresti ? Daca nu aparea acest radio in top as fi dat o nota de credibilitate ,dar asa suna a cumetrie : cine promoveaza Superbrands se regaseste in top sus de tot . Jenant !
  • Lucian Lucian
    Ratingul lor este in randul pensionarilor.
  • Dan Dan
    Cumva Superbrands este o subsidiara a TV Mania, care cu maxim, maxim am spus, 4.000 de cititori acorda premii? :)))
  • Gogu Gogu
    E luat prin Radio Zu
  • Gogu Gogu
    Radio Zu ? Brand ? Doamne , ce cauta aia in top ?
  • Marius Marius
    Pacat ca nu e transmis si in afara retelei RDS. Fiind un post national de stiri, mi-ar place sa-l am si eu in grila Telekom DTH.
  • "@@geo" "@@geo"
    Pai daca se uita toti astia fara creier, normal ca are ratinguri de bubuie. Digi24 e digerat de cine trebuie si asta e tot ce conteaza, asa ca prostimea se poate uita in continuare la A3.
  • Radu Radu
    Ce au consumat cei care au procesat datele sondajului? Da, buna gluma asta.
  • mad79 mad79
    Unde-i mile2004 sa vada asta!?
    Nenea Voiculescu,pe cand cumperi si pentru A3,un loc aici!?
  • Alexandra Iacob Alexandra Iacob
    Cel mai tare din tot topul asta e DIGI 24 care ma surprinde placut. Se vede ca neutralitatea lor si-a spus cuvantul de-a lungul timpului.

Trimite un comentariu

sus