Skip to main content

A "meritat" derapajul? Imaginile cu victima violului din Vaslui nu au ridicat audiența Pro TV. Măruță a fost sub Acces Direct

 

Claudiu Bleonț, în emisiunea La Măruță: "V-aș ruga să aveți decența să n-o faceți publică pe ea". "Nu, nici nu facem, vorbim doar cu mama ei", a fost răspunsul lui Cătălin Măruță.

Publicitate

Câteva minute mai târziu, imediat după pauza de publicitate, victima violului din Vaslui intra în direct pe Pro TV, timp de câteva minute. A meritat?

Imaginile cu victima violului din Vaslui, făcute publice la emisiunea lui Cătălin Măruță nu s-au văzut și în audiența Pro TV pe interval. Media emisiunii care a avut ca temă violul a fost sub ziua precedentă.

Cu cifrele de audiență de ieri, Pro TV a fost pe poziția a doua, la câteva sute de mii de telespectatori în urma Acces Direct, de pe Antena 1. Nici în minutele în care fata a intrat pe post nu s-a simțit o creștere a audienței, care s-a înscris în media programului de ieri.

Paginademedia.ro vă prezintă audiențele emisiunii La Măruță de ieri, având ca temă violul, program în care au fost difuzate și imaginile cu victima:

NAȚIONAL. La nivelul întregii țări, emisiunea La Măruță a avut o medie de puțin peste jumătate de milion de telespectatori pe minut (cu o zi înainte, avea 640.000). Cifrele au fost apropiate și în minutele în care fata a fost în direct pe post.

Pe intervalul emisiunii, Măruță a fost pe locul doi, la 330.000 de telespectactori în urma Acces Direct.

URBAN. Emisiunea de pe Pro TV a avut o medie de puțin peste 300.000 de telespectatori pe minut, în mediul urban (cu o zi înainte, erau aproape 400.000).

Și pe targetul urban, Măruță a fost după Antena 1, care a avut o medie la orașe de aproape jumătate de milion de telespectatori pe minut.

COMERCIAL. Locul doi pentru emisiunea La Măruță de ieri și pe targetul comercial, unde a înregistrat 130.000 de telespectatori zîntre 18 și 49 de ani.

În comparație cu celelalte targeturi, diferența față de Antena 1 a fost mai mică: Acces Direct, cu Simona Gherghe, avea o medie de 170.000 de telespectatori din segmentul comercial.

Audiența posturilor TV marți, 21 iulie, pe intervalul emisiunii La Măruță, la nivel NAȚIONAL:

NATIONAL Nr. persoane Rtg% Share%
1 Antena 1 847.000 4.6 20.1
2 Pro TV 513.000 2.8 12.1
3 Acasa 322.000 1.7 7.6
4 Kanal D 288.000 1.6 6.8
5 Antena 3 196.000 1.1 4.6

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deținătorilor de televizoare din România. 

**Share/Cotă de piață: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv. 

Audiența posturilor TV marți, 21 iulie, pe intervalul emisiunii La Măruță, în mediul URBAN:

URBAN Nr. persoane Rtg% Share%
1 Antena 1 491.000 4.9 15.4
2 Pro TV 314.000 3.1 11.7
3 Acasa 222.000 2.2 8.3
4 Kanal D 173.000 1.7 6.4
5 Antena 3 147.000 1.5 5.5

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deținătorilor de televizoare de la oraș. 

**Share/Cotă de piață: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv. 

Audiența posturilor TV marți, 21 iulie, pe intervalul emisiunii La Măruță, pe segmentul COMERCIAL:

COMERCIAL Nr. persoane Rtg% Share%
1 Antena 1 171.000 3.4 17.2
2 Pro TV 128.000 2.5 12.9
3 Kanal D 62.000 1.2 6.2
4 Prima TV 60.000 1.2 6
5 Acasa 55.000 1.1 5.5

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Facere de bine e ****** de ****. Punct. A vrut sa faca o fapta buna si de fapt a picat de prost. Specific pentru Romania. Rusine celor care judeca o fapta buna. Rusine celor care judeca pe nedrept oamenii si rusine celor care sunt fainii emisiunii lui "Capatos".
 • Si a nu se uita ca imaginile cu victima au fost preluate de la ProTV si de Antena 3 si difuzate in emisiunea maxima verticalitate si moralitate "Sinteza zilei" cu Mihai Gadea.
 • Gogu, fata e majora si in deplinatatea facultatilor mintale, ea decide daca apare sau nu la TV, nu ma-sa si nici avocata.

  Avocata insa stia foarte bine de ce nu trebuia ca fata sa apara la TV. Pentru ca fata si/sau familia au primit bani pentru aparitia in direct la TV, iar asta ii va dauna la proces pentru ca arata ca suferinta provocata de asa-zisul viol nu e chiar atat de mare, iar interesul financiar exista.
 • Bun, deci nu aparitia in sine a fost problema, ci daca acordul fetei a fost viciat. Iar daca acordul a fost viciat nu putem sti noi de pe canapea...

  Mie mi se pare ca discutia se indreapta din nou spre "a fost sau nu a fost viol" (aparitia fetei la TV)
 • Vasile, ca sa intelegi care este problema, citeste ce a declarat avocata familiei pt Marius Tuca http://www.mariustuca.ro/actualitate/prima-aparitie-televizata-a-fetei-violate-cei-sapte-violatori-eliberati-violatori-arestati-motivare-instanta-violatori-12269.html

  „…acea domnişoară jurnalist de la emisiunea lui Măruţă a intrat efectic în curte, a încuiat poarta, a iintrat apoi în casă, a incuiat uşa ca şi cum era stăpâna casei şi a pus presiune pe clienţii mei până când ei au acceptat cumva să apară. Clienţii mei m-au sunat în timp ce era acea domnişoara acolo, le-am spus că eu nu sunt de acord cu apariţiile tv, dar ca şi şi părinţi este problema lor ce vor face, nu pot să le conduc eu viaţa. Eu le dau consultanţă juridică şi atât. Le pot da sfaturi, dar nu le pot spune ce să facă. În schimb, i-am rugat frumos pe cei de la Pro tv sub nicio formă să nu apară fata la televizor, i-am rugat din răsputeri să nu facă asta. Au transgormat fata într-o actriţă de telenovele… Eu am încercat să-mi respect profesia mea cât mai putut de mult, dar vad că apar tot felul de şacali care vor efectiv, iertaţi-mi expresia, să facă bani de pe fundul fetei. După emisiune, am sunat şi am vorbit cu mama fetei. S-a pus pe plâns, mi-a zis că nu a putut s-o dea afară pe jurnalistă, că a pus presiune pe ea până a acceptat. Chiar nu mai avem puţin bun-simţ? Mi-au promis că nici măcar nu vorr încerca s-o facă pe fată să apară. Nu stiu cine e mai rău :ei sau violatorii. Aua vut grijă ca toţi cei care trec pe lângă ea să spună:. I-au făcut un mare bine. Cu Măruţă, nu mai vreau să vorbesc în viaţa mea,. Îl scot din grila de programe, e un post de televiziune care nu merită. Au intrat efectiv în casă, au închiat uşa. S-au comportat ca nişte stăpâni ai casei. Am senzaţia că, şi-au bătut joc de toată susţinerea morala de care a avut parte fata, de toată solidaritatea. A transformat toata nenorocirea asta in sursa de profit pentru ei. „
 • Cazul Ioana Tufaru era scandalos in principal pentru ca era suspectata o lipsa de discernamant a persoanei care a aparut la TV. Daca fata inteleg ca are peste 18 ani si a vrut sa isi spuna of-ul la TV nu vad unde este problema.

  O problema morala ar fi intr-adevar daca ProTV a platit-o (e o persoana aflata in dificultate, nu o vedeta) pentru aceasta aparitie.
 • Daca nu vezi, foloseste Claritin si dupa aia te uiti nitel in jurul tau vezi ce se intampla... de ex. http://www.ziuanews.ro/revista-presei/senatorii-cer-sanc-iuni-grave-pentru-catalin-maru-a-i-pro-tv-262782

  Daca nici acum nu intelegi, atunci ai o problema.... Asteapta sa devii parinte, sa ai o fata de care sa isi bata joc - in fata intregii tari- un "jmecher" ca Maruta.
 • Petrișor, dacă tot ai început să faci o treabă, fă-o ca lumea până la capăt! Mi-ar plăcea să văd lista cu clienții de publicitate care au avut spoturi difuzate în cadrul ediției de ieri, cum ai făcut-o și în cazul Ioanei Tufaru la Acces direct.

Trimite un comentariu