Skip to main content

Claudiu Pândaru pleacă de la conducerea Mediafax Grup. Clarice Dinu, redactor-șef la Gândul după plecarea lui Florin Negruțiu

 

Încă o plecare de la vârful Mediafax Group. Claudiu Pândaru, directorul editorial al companiei deținută de Adrian Sârbu, și-a dat demisia din această poziție. Este al treilea nume important care pleacă de la Mediafax, pe lângă Cristian Tudor Popescu (senior editor) și Florin Negruțiu (cel care era redactor-șef Gandul.info).

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Claudiu Pândaru a confirmat plecarea de la Mediafax Group:

"Mi-am anunțat plecare miercurea trecută, din motive personale. Am încredere în brandurile și în oamenii de aici, alături de care am muncit atâția ani. Este o parte din viața mea", a declarat Claudiu Pândaru pentru Paginademedia.ro.

Plecarea lui Claudiu Pândaru vine într-o perioadă în care Mediafax Grup este în insolvență, iar compania se află în proces de restructurare. Săptămâna trecută, au plecat din companie Cristian Tudor Popescu (senior editor, fondator al titlului Gândul, în urmă cu zece ani) și Florin Negruțiu (redactor-șef Gândul). Poziția lui Negruțiu va fi preluată de Clarice Dinu, până acum redactor-șef adjunct.

Claudiu Pândaru, carte de vizită:

 • Claudiu Pândaru a venit la Gândul în 2008, ca redactor-șef adjunt.
 • A fost, pe rând, Redactor-șef Gândul și apoi director editorial Mediafax Grup
 • A fost moderator al talk-show-ului După 20 de ani, difuzat de Pro TV.
 • Între 2003 și 2008, a fost reporter la Știrile Pro TV.
 • Înainte de Pro TV, a lucrat la Radio România și la Radio France Internationale - RFI.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Oare draga,

  Ma pricep la ce spun, chiar daca am exagerat (pt a arata cat e de serioasa situatia). Nu cred ca ING (creditor garantat) si statul vor accepta 10% la votare! Au interesul sa-si recupereze banii, nu sa tina firma in viata. Creditorii chirografari (multi si mici) au de recuperate sume mai mici care sunt vitale pt ei.
  Ref la capital de lucru, n-am detaliat dar ma gandeam si la investitii care sa aduca eficienta in atragerea de venituri (publicitate), de ex o tv online.

  Vad ca te pricepi, si zici ca 2-3 milioane sunt suficiente. Intrebare, poate ne luminezi: crezi ca adunarea creditorilor ar accepta o injectie de 2-3 mil si schimbarea actionariatului, s-ar folosi banii la plata unei parti din debite, s-ar folosi pt dezvoltare in asteptarea unor rezultate ulterioare mai bune?
  Lumineaza-ne pe noi cei care n-am lucrat in business si nu ne pricepem.
  La momentul actual debt to income ratio este 250% !!! Datorii de vreo 43 mil si venituri in 2014 de vreo 16-17 mil eur.
  And BTW, stii cat la suta din firmele intrate in insolventa scapa? In Romania ma refer!
 • Alina draga,
  Daca nu stiai (inutila afirmatie, este clar ca nu stiai:) ), in procedura reorganizarii, creditorii aproba un plan de reorganizare prin care se platsc doar anumite procente din debitele existente la data demararii procedurii, daca acest lucru duce la salvarea firmei. Sunt dese cazurile in care s-au dat nici 10% din sumele datorate creditorilor.
  Milioane de euro capital de lucru? Mai sa fie, vorbim de fo' mare fabrica, cu productie de 1-2 milioane pe luna si 60 de zile termen de incasare?
  Nu stiu situatia Mediafax, dar nu cred ca are nevoie de 40-50 de milioane, mai degraba de maxim 2-3. s epune intrebarea: cine le adduce?
 • media fax group este deja in faliment (neanuntat) si nu mai este in insolventa. Singura salvare ar fi o injectie de capital de 40-50 mil eur, sa-si plateasca toate datoriile la stat la ing, la diversi si sa mai ramana cu cateva mil capital de lucru.
  Intrebarea este: cine baga acum acesti bani cand peste cateva luni cumpara la faliment pe 20% din aceasta suma, si pe bucati, doar ce-i trebuie.
  Daca piata media ar fi fost una bogata, mai avea o sansa la reorganizare, dar asa...
 • Asa oameni mici... la Gandul e deja concurs cine si-a dat primul demisia... ala io, ala io. De fapt, prima care s-a dedicat unor proiecte personale cu caracter deontologic a fost tanti Jana care facea curatenie... Tanti Jana observase din timp ca a scazut productia de mizerie...

Trimite un comentariu