Skip to main content

Creditorii Mediafax: ING, cea mai mare creanţă la compania lui Adrian Sârbu, aflată în insolvenţă: trei sferturi din suma totală. Care sunt datoriile totale

 
Adrian Sârbu
Adrian Sârbu

Banca ING este cel mai mare creditor al companiei Mediafax S.A., potrivit tabelului preliminar al creanţelor.

Publicitate

Practic, cea mai mare parte a creanţelor – peste 15 milioane din 20 de milioane de euro - este dată de creditul către banca ING. Pe listă mai apar, cu sume mai mici, Pro TV SRL, Orange, UPC şi Adrian Sârbu, cu câteva mii de euro din remuneraţia lunară.

Lista creditorilor a apărut în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă în urmă cu două zile şi a fost publicată de site-ul supervizor.ro

Printre companiile de pe lista creditorilor se numără şi firme din grupul deţinut de Adrian Sârbu care au împrumutat compania – Mediafaxevents sau Publione. Apare şi Alerria Management, cu 750.000 de euro din contractul de subînchiriere.

Mediafax S.A. a intrat în insolvenţă la data de 6 iunie, la cererea creditorului Publione Media, companie din grupul deţinut de Adrian Sârbu. În cererea depusă la Tribunalul Bucureşti, scrie supervizor.ro, a invocat faptul că “a acordat debitoarei mai multe împrumuturi în valoare totală de 733.000 lei care nu au fost restituite”.

Din creditorii Mediafax S.A.:

ING Bank – 15,5 milioane de euro

ANAF – 1,9 milioane de euro (200.000 de euro creanţă garantată şi 1,7 milioane de euro creanţă bugetară "înscrisă sub condiţie suspensivă până la finalizarea inspecţiei fiscale"

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Organismul Regional pentru POSDRU Regiunea Bucureşti – Ilfov – 820.000 de euro. Tabelul precizează că "creanţa creditorului a fost admisă sub condiţia suspensivă a neîndeplinirii obligaţiilor asumate prin contractele de finanţare, până la finalizarea perioadei de sustenabilitate, respectiv 31.07.2015"

Alerria Management – 750.000 de euro

France Presse – 137.000 de euro

Publione Media – 176.000 de euro

Orange – 47.000 de euro

Solvit Networks (servicii IT) – 35.000 de euro

Pro TV SRL – 24.000 de euro

UPC – 20.000 de euro

Work Consulting – 26.000 de euro

Mediafaxevents – 22.000 de euro

Adrian Sârbu – 4.500 de euro, rest plată remuneraţie lunară ca director general Mediafax

Lista completă a creditorilor Mediafax S.A., aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ted Ted
    Geniul ramane geniu. Geniul l-a facut mare, lacomia l-a adus in situatia in care este acum.
  • Adrian Adrian
    Nu mai lauda acum nimeni ,,geniul,, Sarbu Adrian?

Trimite un comentariu

sus