Skip to main content

Creditorii Mediafax: ING, cea mai mare creanță la compania lui Adrian Sârbu, aflată în insolvență: trei sferturi din suma totală. Care sunt datoriile totale

 
Creditorii Mediafax: ING, cea mai mare creanță la compania lui Adrian Sârbu, aflată în insolvență: trei sferturi din suma totală. Care sunt datoriile totale
Adrian Sârbu

Banca ING este cel mai mare creditor al companiei Mediafax S.A., potrivit tabelului preliminar al creanțelor.

Practic, cea mai mare parte a creanțelor – peste 15 milioane din 20 de milioane de euro - este dată de creditul către banca ING. Pe listă mai apar, cu sume mai mici, Pro TV SRL, Orange, UPC și Adrian Sârbu, cu câteva mii de euro din remunerația lunară.

Publicitate

Lista creditorilor a apărut în Buletinul Procedurilor de Insolvență în urmă cu două zile și a fost publicată de site-ul supervizor.ro

Printre companiile de pe lista creditorilor se numără și firme din grupul deținut de Adrian Sârbu care au împrumutat compania – Mediafaxevents sau Publione. Apare și Alerria Management, cu 750.000 de euro din contractul de subînchiriere.

Mediafax S.A. a intrat în insolvență la data de 6 iunie, la cererea creditorului Publione Media, companie din grupul deținut de Adrian Sârbu. În cererea depusă la Tribunalul Bucureşti, scrie supervizor.ro, a invocat faptul că “a acordat debitoarei mai multe împrumuturi în valoare totală de 733.000 lei care nu au fost restituite”.

Din creditorii Mediafax S.A.:

ING Bank – 15,5 milioane de euro

ANAF – 1,9 milioane de euro (200.000 de euro creanță garantată și 1,7 milioane de euro creanță bugetară "înscrisă sub condiţie suspensivă până la finalizarea inspecţiei fiscale"

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale și Persoanelor Vârstnice, Organismul Regional pentru POSDRU Regiunea București – Ilfov – 820.000 de euro. Tabelul precizează că "creanța creditorului a fost admisă sub condiția suspensivă a neîndeplinirii obligațiilor asumate prin contractele de finanțare, până la finalizarea perioadei de sustenabilitate, respectiv 31.07.2015"

Alerria Management – 750.000 de euro

France Presse – 137.000 de euro

Publione Media – 176.000 de euro

Orange – 47.000 de euro

Solvit Networks (servicii IT) – 35.000 de euro

Pro TV SRL – 24.000 de euro

UPC – 20.000 de euro

Work Consulting – 26.000 de euro

Mediafaxevents – 22.000 de euro

Adrian Sârbu – 4.500 de euro, rest plată remunerație lunară ca director general Mediafax

Lista completă a creditorilor Mediafax S.A., aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu