Skip to main content

Axel Springer cumpără publicația Business Insider pentru aproape 350 de milioane de dolari

 
Axel Springer cumpără publicația Business Insider pentru aproape 350 de milioane de dolari
Business Insider

Conglomeratul german de media Axel Springer a ajuns la un acord pentru preluarea companiei ce editează publicația online BusinessInsider, Business Insider Inc., pentru suma de 343 milioane de dolari, după ce, în urmă cu două luni, a ratat achiziția Financial Times, scrie HotNews.ro, care citează Bloomberg.

Axel Springer a anunțat, astăzi, preluarea a 88% din site-ul de știri cu 76 milioane de vizitatori unici lunari, participația sa ridicându-se astfel la 97%. Restul de 3% va rămâne la fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Publicitate

Potrivit sursei citate, preluarea Business Insider, site fondat de fostul analist Wall Street Henry Blodget, transformă Axel Springer într-un jucător major pe piața presei de business de limbă engleză, dar și pe segmentul publishing-ului digital.

Vara această, Axel Springer încercase să preia Financial Times, dar reputatul cotidian de afaceri a ajuns în cele din urmă la Nikkei Inc., pentru suma de 1,3 miliarde de dolari.

Business Insider are, pe lângă ediția americană, ediții în Marea Britanie, Australia și Singapore, iar în iulie a lansat un site separat cu informații legate de tehnologie, Tech Insider.

Fondatorul Blodget, care este și redactor-șef al publicației, își va păstra poziția.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu