Skip to main content

Complexul Energetic Oltenia le-a făcut angajaţilor abonament la un ziar în valoare de 65.000 de lei

 
ziar Complexul Energetic Oltenia
ziar Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia, una dintre cele mai mari companii din ţară, cu capital majoritar de stat şi cu un picior în groapă, le face abonamente la ziar minerilor, scrie Digi24.ro.

Publicitate

Ultimul contract, încheiat cu o publicaţie locală din Gorj, costă 65.000 de lei (14.800 de euro), adică 21 de salarii medii ale minerilor cu care compania cumpără 750 de ziare pe zi timp de patru luni. Banii sunt cheltuiţi astfel în condiţiile în care în vară 2.000 de mineri au fost concediaţi: managerul spunea că nu mai sunt bani pentru lefuri.

Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul trecut cu un minus de 700 de milioane de lei. Anul acesta au fost făcute disponibilizări şi o carieră a fost închisă, deoarece FMI consideră că această companie este neprofitabilă. Cu toate acestea, compania găseşte bani pentru abonamente la ziar. Iar ziarul, spun sindicaliştii, răsplăteşte conducerea cu articole pozitive.

Dumitru Pârvulescu, lider de sindicat: „Cu aceste ziare, Ciurel a manipulat salariaţii încă de la venirea sa în 2012, octombrie.”

Ziarul aparţine unui membru PSD şi este distribuit la sediile centrale ale companiei. De aici, alţi angajaţi de la cariere îl preiau şi împart exemplare minerilor.

Cosmin Pigui, administratorul ziarului: „Nu văd eu că aceasta ar fi o sumă mare pentru patru luni de zile în care să se distribuie zilnic un ziar care costă de la concepţie, la tipărire, la transport... Toate astea înseamnă costuri.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Lumea e suparata...pe buna dreptate.
    Trebuiau facute abonamente la Click sau la Libertatea...

Trimite un comentariu

sus