Skip to main content

Documentarul HBO Toto și surorile lui, selectat la Premiile Academiei Europene de Film

 

Toto si surorile lui fotoToto și surorile lui este unul dintre cele 15 documentare înaintate de comisia de profesioniști EFA Documentary Selection Committee către cei 3000 de membri ai Academiei Europene de Film spre a fi votate pe lista scurtă a secțiunii Documentar a European Film Awards.

Premiile Academiei Europene de Film se vor acorda în Berlin, pe 12 decembrie și ceremonia va fi difuzată la HBO.

Publicitate

Toto și surorile lui, regizat de Alexander Nanau și produs de HBO Europe și Strada Film, în coproducție cu Alexander Nanau Production, a devenit în scurt timp unul dintre cele mai premiate documentare făcute în România ultimilor ani.

Filmul a câștigat Golden Eye for Best International Documentary Film la Zurich Film Festival, Best Documentary la Warsaw Film Festival, Silver Eye Award for best feature-length documentary la Jihlava IDFF, The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Verdi, Honorary Mention from the Main Jury la DOK Leipzig, premiul publicului la Festival dei Popoli, Florența, Grand Prix du Jury Long Metrage Europeen, Premiers Plans Angers, Heart of Sarajevo pentru cel mai bun documentar internațional.

Toto și surorile lui este un documentar observațional de lung metraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București și spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana și Andreea) nevoiți să se împace cu lipsa mamei și să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilăria atipică a celor trei și încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viață mai bună.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu