Skip to main content

GALERIE FOTO. Agenția FCB a realizat o cutiuță muzicală imensă cu ocazia Festivalului Enescu

 
GALERIE FOTO. Agenția FCB a realizat o cutiuță muzicală imensă cu ocazia Festivalului Enescu
Cutiuta muzicala 6

Agenția FCB Bucharest a produs o cutiuță muzicală imensă în cadrul unei campanii de comunicare pentru Baneasa Shopping City, cu ocazia Festivalului Internațional George Enescu, pentru a încuraja publicul să descopere opera marelui compozitor.

Publicitate

Despre cutiuța muzicală

Un hibrid între o cutie muzicală mecanică și una digitală, obiectul reprezintă o inovație la nivel de concept si producție: la exterior arată ca o cutie muzicală clasică prevăzută cu o manivelă ce trebuie învârtită manual pentru a funcționa, iar sunetele sunt generate electronic.

Lamelele au senzori de vibrații si declansează note atunci când sunt atinse de protuberantele de pe tambur, fiecare vibrație determinand o tonalitate diferită. Sunetele reproduse au la bază note muzicale din partitura Rapsodia Română.

Cum funcționează?

Pentru a păstra caracterul ludic și interactiv al construcției, protuberanțele (pinii) tamburului sunt de fapt 2.500 de piese Lego de diverse culori, pe care copiii și adulții sunt invitați să le așeze după un algoritm prestabilit. Ulterior aceștia trebuie să învârtă tamburul pentru a genera o melodie. Oamenii sunt invitați să recompună atât fragmente din opera lui George Enescu, dar și să creeze propria „compoziție”, plasând piesele Lego oriunde pe tambur.

GALERIE FOTO.

[gallery]

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu