Skip to main content

Irina Radu, președinte interimar la TVR, în locul lui Stelian Tănase

 
Irina Radu, președinte interimar la TVR, în locul lui Stelian Tănase
Irina Radu

UPDATE. Irina Radu a fost votată pentru funcția de președinte interimar al TVR până cand Parlamentul va decide să numească un alt nume care să-l înlocuiască pe Stelian Tănase.

Publicitate

Irina Radu, producător și realizator de emisiuni, a fost propusă astăzi pentru a prelua conducera interimară a Televiziunii Române după respingerea raportului de activitate și demiterea implicită a conducerii TVR și a lui Stelian Tănase.

Comisiile de cultură ale Parlamentului s-au reunit în regim de urgență pentru a o audia pe Irina Radu pentru a se ocupa interimar de TVR până la numirea unui nou președinte.

Irina Radu a fost membru în Comitetul Director al TVR, ca director de programe al Televiziunii Publice.

Irina Radu în fata comisiei, potrivit HotNews.ro:

"Am acceptat să vin în fața dvs pentru că mi se pare o datorie morală să spun da, chiar dacă lucrurile au o șansă mică să se termine cu bine pentru mine. Dar îmi asum, mi s-a părut interesant să fie propus cineva pentru prima dată din TVR. Acest lucru m-a mobilizat.

Sunt în presă de dinainte de Revoluție. Sunt din Iași și acolo am debutat. Am trecut prin toate etapele jurnalistice de la prezentator TV moderând inclusiv dezbateri electorale. Am amintiri frumoase. Dar am intrat pe sectorul de management. Am creat Kanal D România de care am fost multumită până la un anumit punct.

Cred că trebuie să convingem forurile decizionale că legile trebuie schimbate, guvernul că avem nevoie de ajutor. Înainte să votați: consider că trebuie să ne dați o oră din viețile dvs. pentru a vă prezenta niște cifre și niște lucruri.

Cred ca pot polariza niște oameni de valoare în jurul meu, nu mă interesează simpatiile politice.

Televiziunea Română există doar pentru ea și pentru salariații ei. Oamenii plătesc abonament ca să vadă la TVR lucruri care îi interesează. Trebuie să ne întoarcem."

Reamintim că astăzi plenul reunit al Parlamentului a respins raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, astfel încât conducerea TVR în frunte cu Stelian Tănase, președintele-director general, este demisă de drept.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu