Skip to main content

Mihai Gâdea, audiat în dosarul RCS: "Nu ni s-a specificat niciodată de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu ca Antena 3 să difuzeze materiale critice la adresa RCS"

 
Mihai Gâdea, audiat în dosarul RCS: "Nu ni s-a specificat niciodată de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu ca Antena 3 să difuzeze materiale critice la adresa RCS"
mihai-gadea-2

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a susținut astăzi, la audierea sa în dosarul RCS/RDS, că nu știa nimic despre ancheta jurnalistică din spatele promo-ului difuzat la Antena 3 privind posibile fapte de corupție între RCS și Liga Profesionistă de Fotbal, înainte de reținerea lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, scrie realitatea.net.

"Am aflat despre materialul 'Exploziv, mită în fotbal' cu ocazia reținerii lui Sorin Alexandrescu și nu am știut nimic anterior despre acest subiect. Preluarea spotului difuzat pe Antena 3 s-a făcut automat, nu există o persoană care să se asigure că acesta se difuzează sau nu", a afirmat Mihai Gâdea astazi, la Curtea de Apel București.

Publicitate

El a precizat că exista o reciprocitate între Antena 3 SA și Antena TV Group în difuzarea de promo-uri, iar Sorin Alexandrescu nu avea nicio putere de decizie în cadrul Antena 3 SA, Antena TV Group fiind o entitate separată, atât din punct de vedere al activității editoriale cât și juridic.

"Nu ni s-a specificat niciodată de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu ca Antena 3 să difuzeze materiale critice la adresa RCS/RDS. Toate materialele au fost preluate de la alte surse media, agenții de știri, siteuri etc. Nici Dan Voiculescu și nici Camelia Voiculescu nu s-au implicat în activitatea și în conducerea Antena 3 SA", a arătat Gâdea.

El a menționat că nu a avut nicio implicare în legătură cu negocierea vreunui contract cu RCS/RDS, iar de acest lucru se ocupa o firmă a Antena TV Group.

Directorul Antena 3 a povestit și despre momentele ulterioare reținerii lui Sorin Alexandrescu de către procurori.

"După reținerea lui Sorin Alexandrescu, am vorbit la telefon cu Camelia Voiculescu privind acest eveniment. Din partea ei a fost vorba de un sentiment de șoc, de stupoare. Nu știam cum trebuie, ca post de televiziune, să ne raportăm la evenimentul menționat și cum să facem ca acest eveniment să nu se interpreteze, în sensul că s-ar dori influențarea justiției", a afirmat Mihai Gâdea.

CONTEXT. Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Alexandrescule... băi, Sorine... acum am inteles eu de ce lumea in trustul Intact te-a poreclit Ciocolax...dar tu-ti dai seama cand vei intra pe poarta aia de la Jilava ca baietii de acolo or sa te strige Saprosan?... Sa nu uiti sa tii un jurnal cu intamplari de acolo... tic-tac, tic-tac...
  • Nici nu mă așteptam ca Gâdea să declare altceva.
    ”Nici Dan Voiculescu și nici Camelia Voiculescu nu s-au implicat în activitatea și în conducerea Antena 3 SA”, mai zice Gâdea. Fără cuvinte...

Trimite un comentariu