Skip to main content

O fostă ziaristă de la Libertatea contestă în instanţă concedierea

 
Mirela Dinica
Mirela Dinica

UPDATE. "Din punctul nostru de vedere concedierea Mirelei Dinica a respectat nu doar conditiile legale, dar si o anumita moralitate care lipseste din multe companii de media, adica i-am oferit un numar de salarii compensatorii", spune Cătălin Alistari, redactor-şef Libertatea, într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro. Motivul concedierii ei, spune el, a fost punctajul slab (cel mai slab din intreaga redactie) de la evaluarea anuala. Poziţia, în articol.

Publicitate

Mirela Dinică, o fostă jurnalistă de la Libertatea, contestă în instanţă concedierea care a avut loc pe 24 iulie. Jurnalista a declarat pentru Paginademedia.ro că era în concediu medical atunci când a primit decizia de concediere.

"Din punctul meu de vedere este o concediere abuzivă, neconformă cu codul muncii. Decizia mi-a venit acasă prin executor judecătoresc, când eu mă aflam în concediu medical, fapt care este ilegal potrivit codului muncii", a declarat Mirela Dinică pentru Paginademedia.ro.

Jurnalista solicită în instanţă reangajarea la ziarul editat de Ringier, daune morale în valoare de 90.000 de lei şi cheltuieli de judecată.

Reamintim că la finalul lunii iulie ziarul Libertatea a trecut printr-un proces de restructurare care a vizat concedierea a circa 15 angajaţi, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Despre Mirela Dinică

  • A fost redactor-şef la revista Privirea în 2001.
  • Mirela a ocupat funcţia de coordonator de emisie, între 2002 şi 2003, la emisiunea Neatza prezentată de Horia Brenciu la Antena 1.
  • Din 2003 şi până în 2005 a fost redactor la Realitatea românească, iar din 2005 şi până pe 24 iulie 2015 a fost redactor la Libertatea.

Cătălin Alistari, redactor-şef Libertatea: Motivul concedierii ei a fost punctajul slab (cel mai slab din intreaga redactie) de la evaluarea anuala

"Din punctul nostru de vedere concedierea Mirelei Dinica a respectat nu doar conditiile legale, dar si o anumita moralitate care lipseste din multe companii de media, adica i-am oferit un numar de salarii compensatorii", spune Cătălin Alistari, redactor-şef Libertatea, într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro. "Motivul concedierii ei a fost punctajul slab (cel mai slab din intreaga redactie) de la evaluarea anuala".

Potrivit lui Cătălin Alistari, "în ziua in care i-a fost anuntata decizia de incetare a Contractului de Munca, angajata Mirela Dinica a fost prezenta in redactie ca in oricare alta zi, fapt ce poate fi confirmat atat de folosirea cartelei de acces, de folosirea calculatorului de serviciu, cat si de zeci de colegi care au vazut-o la serviciu".

Poziţia lui Cătălin Alistari, integral:

"Din punctul nostru de vedere concedierea Mirelei Dinica a respectat nu doar conditiile legale, dar si o anumita moralitate care lipseste din multe companii de media, adica i-am oferit un numar de salarii compensatorii. Motivul concedierii ei a fost punctajul slab (cel mai slab din intreaga redactie) de la evaluarea anuala a competentelor profesionale, evaluare ce i-a fost prezentata si pe care si-a asumat-o.

In ziua in care i-a fost anuntata decizia de incetare a Contractului de Munca, angajata Mirela Dinica a fost prezenta in redactie ca in oricare alta zi, fapt ce poate fi confirmat atat de folosirea cartelei de acces, de folosirea calculatorului de serviciu, cat si de zeci de colegi care au vazut-o la serviciu.

In timpul discutiei de la HR, Dinica a spus ca ea intra in concediu medical si ca, dept urmare, nu poate fi concediata. Nu exista nicio cerere depusa (a venit la diferenta de 3 zile, antedatata) si, evident, nu parea a fi vreo urgenta medicala.

De altfel, la cateva zile dupa, Mirea Dinica a aparut in fotografii pe Facebook la o petrecere pe litoral. Binemersi, voioasa, nici urma de suferinte sau traume fizice.

Faptul ca Mirela Dinica a contestat legal decizia de concediere tine de normalitate si este dreptul oricarui angajat din Romania s-o faca."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ratza ratza
    Nu şeful salvează locurile de muncă, ci angajaţii. Nu produci valoare, deci clientul nu mai cumpără, firma are încasări mai mici şi e destul de evident că cei care sînt ineficienţi o să dispară.
  • Iulian Iulian
    Daca ea stăpânește engleza aia atunci nici nu e de mirare ca a fost data afară.

    Plus ca aia cu concediul medical e cam răsuflată și bate la ochi mai rău de tot.
  • corina corina
    La restructurari se pricepe oricine.sef adevarat esti cand salvezi locuri de munca.altfel esti zero profesional .
  • corina corina
    La restructurari se pricepe oricine.sef adevarat esti cand salvezi locuri de munca.altfel esti zero profesional .
  • Martin Martin
    Maestre, nu mai bine sa afle lumea pe ce criterii faci matale angajarile si concedierile acolo?
    Pe ochi frumosi si prestari servicii! Umbla vorba-n targ ca te-ai axat nicidecum pe partea profesionala a multor angajati cu state vechi acolo, ci pe partea estetica sau de budoair. Cine presteaza se salveaza, cine nu, se restructureaza!

Trimite un comentariu

sus