Skip to main content

Ponta, atac dur la adresa lui Stelian Tănase: "În 2013 mi-a jurat într-un mod foarte slugarnic că va face tot ce trebuie la TVR să fie bine"

 
Ponta, atac dur la adresa lui Stelian Tănase: "În 2013 mi-a jurat într-un mod foarte slugarnic că va face tot ce trebuie la TVR să fie bine"
Conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi premierul Victor Ponta si ministrului Agriculturii, Daniel Constantin cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in Bucuresti,

"Eu în 2013 am avut o discuție cu actualul director general care mi-a jurat într-un mod foarte slugarnic că va face tot ce trebuie la TVR să fie bine, că va reduce personalul, va reduce pierderile. Mai avea puțin și promitea că bate CNN-ul și BBC-ul", a declarat premierul Victor Ponta, în urmă cu puțin timp.

Premierul a făcut aceste afirmații astăzi la Parlament într-o zi în care se discută raportul de activitate al TVR. Dacă raportul va fi respins în plenul Parlamentului, întreaga conducere a TVR, care îl include și pe președintele Stelian Tanase, va fi demisă.

Publicitate

Victor Ponta spune că Stelian Tănase nu și-a respectat promisiunile făcute la începutul mandatului de președinte-director general al Televiziunii Române.

"Bineînțeles că după ce l-am pus în funcție și mi-aduc aminte că PNL-ul nu l-a vrut atunci, acum îl vrea, a uitat tot și și-a văzut tot de treburile lui", a spus Ponta.

Premierul a mai spus că la TVR este o problemă de management și că speră ca în funcția de președinte al televiziunii publice să nu fie numit un om politic.

"TVR-ul este în acest moment televiziunea cu cel mai mare buget din România,  cea mai proastă audienta si cu cele mai mari datorii. Deci e o problemă de management. Pe cine va decide Parlamentul... spre sa numeasca nu un om politic, sa numeasca un profesionist care să facă ceea ce a promis domnul Stelian Tanase în 2013 și n-a făcut", a mai spus Victor Ponta.

Victor Ponta a mai spus că el nu este de acord cu indexarea taxei TV.

"Cu domnul Stelian Tănase de un an și jumătate n-am vorbit, deși m-a căutat, mi-a dat mesaje disperate, foarte prietenoase și iubitoare și de fiecare data i-am răspuns "vă rog să vă adresați Parlamentului". Singurul lucru pe care i l-am spus domnului Tănase a fost cât sunt eu prim-ministru nu sunt de acord cu creșterea taxei TV. Eu personal nu sunt de acord cu existența taxei TV, nu sunt de acord ca lumea să plătească un serviciu pe care nu-l accesează. Nu sunt de acord de indexarea taxei tv", a declarat Victor Ponta.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu