Skip to main content

Ponta, atac dur la adresa lui Stelian Tănase: "În 2013 mi-a jurat într-un mod foarte slugarnic că va face tot ce trebuie la TVR să fie bine"

 
Conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi premierul Victor Ponta si ministrului Agriculturii, Daniel Constantin cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in Bucuresti,
Conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi premierul Victor Ponta si ministrului Agriculturii, Daniel Constantin cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in Bucuresti,

"Eu în 2013 am avut o discuţie cu actualul director general care mi-a jurat într-un mod foarte slugarnic că va face tot ce trebuie la TVR să fie bine, că va reduce personalul, va reduce pierderile. Mai avea puţin şi promitea că bate CNN-ul şi BBC-ul", a declarat premierul Victor Ponta, în urmă cu puţin timp.

Publicitate

Premierul a făcut aceste afirmaţii astăzi la Parlament într-o zi în care se discută raportul de activitate al TVR. Dacă raportul va fi respins în plenul Parlamentului, întreaga conducere a TVR, care îl include şi pe preşedintele Stelian Tanase, va fi demisă.

Victor Ponta spune că Stelian Tănase nu şi-a respectat promisiunile făcute la începutul mandatului de preşedinte-director general al Televiziunii Române.

"Bineînţeles că după ce l-am pus în funcţie şi mi-aduc aminte că PNL-ul nu l-a vrut atunci, acum îl vrea, a uitat tot şi şi-a văzut tot de treburile lui", a spus Ponta.

Premierul a mai spus că la TVR este o problemă de management şi că speră ca în funcţia de preşedinte al televiziunii publice să nu fie numit un om politic.

"TVR-ul este în acest moment televiziunea cu cel mai mare buget din România,  cea mai proastă audienta si cu cele mai mari datorii. Deci e o problemă de management. Pe cine va decide Parlamentul... spre sa numeasca nu un om politic, sa numeasca un profesionist care să facă ceea ce a promis domnul Stelian Tanase în 2013 şi n-a făcut", a mai spus Victor Ponta.

Victor Ponta a mai spus că el nu este de acord cu indexarea taxei TV.

"Cu domnul Stelian Tănase de un an şi jumătate n-am vorbit, deşi m-a căutat, mi-a dat mesaje disperate, foarte prietenoase şi iubitoare şi de fiecare data i-am răspuns "vă rog să vă adresaţi Parlamentului". Singurul lucru pe care i l-am spus domnului Tănase a fost cât sunt eu prim-ministru nu sunt de acord cu creşterea taxei TV. Eu personal nu sunt de acord cu existenţa taxei TV, nu sunt de acord ca lumea să plătească un serviciu pe care nu-l accesează. Nu sunt de acord de indexarea taxei tv", a declarat Victor Ponta.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus