Skip to main content

Ponta, atac la Realitatea Media: Îşi eludează obligaţiile fiscale, susţinând că se bucură de protecţia PNL. Cum răspune Cozmin Guşă

 
Conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi premierul Victor Ponta si ministrului Agriculturii, Daniel Constantin cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in Bucuresti,
Conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi premierul Victor Ponta si ministrului Agriculturii, Daniel Constantin cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in Bucuresti,

Premierul Victor Ponta le scrie copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, spunând că vrea să le atragă atenţia asupra societăţii Realitatea Media care, potrivit acestuia, "eludează grav prevederile legale şi obligaţiile fiscale", dar care ar susţine că are "protecţia şi sprijinul" PNL, scrie Mediafax. Răspunsul lui Cozmin Guşă, unul dintre principalii acţionari ai Realitatea Media la aceste atacuri, în articol.

Publicitate

Ponta menţionează că sunt patru ani de când SC "Realitatea Media" SA a fost declarată în stare de insolvenţă şi că a acumulat datorii şi în acest interval.

"La momentul declarării insolvenţei, datoriile către Bugetul de stat consolidat erau în sumă de 36,04 millioane RON. La 4 ani de la acel moment, respectiva societate nu doar că nu a plătit nimic din datorie, dar a acumulat în plus 56,59 milioane de RON (neplătind nimic din datoriile curente pe care orice altă firmă sau persoană fizică le achita conform legii). În total, datoriile actuale către Bugetul de stat consolidat sunt azi de 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) şi în fiecare zi se acumulează noi sume!", a susţinut premierul.

Răspunsul lui Cozmin Guşă

Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii principali ai Realitatea Media, spune că atacul lui Victor Ponta la adresa Realitatea este unul mincinos, iar premierul vrea să genereze un nou scandal, mai relatează Mediafax. Guşă susţine că atunci când a preluat societatea aceasta avea deja datorii şi era în insolvenţă.

"Această televiziune, când am preluat-o noi (Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru - n.r.), am preluat-o daja în insolvenţă, cu aceste datorii pe care le spune Victor Ponta, înregistrate acolo de la foştii patroni", a declarat Cozmin Guşă.

"Neavând niciun contract cu statul (...) ne e destul de greu să putem să recuperăm această datorie. Ne este destul de greu. Bine măcar că putem să fim corecţi şi nu ne arată nimeni obrazul şi încercăm să fim corecţi în fiecare zi. Dar în acest mediu, în care concurenţa nu mai există şi toată lumea are contracte cu statul sau cu firme care au contracte cu statul, Realitatea este singura care a făcut excepţie", a afirmat Cozmin Guşă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus