Skip to main content

Sediul Intact și cele ale Antenelor, scoase la licitație de ANAF

 
Sediul Intact și cele ale Antenelor, scoase la licitație de ANAF
sediul Intact

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va scoate la vânzare sediile Grivco, Intact, şi cele ale televiziunilor Antena 1 şi Antena 3, imobile care i-au aparţinut lui Dan Voiculescu, dar au fost confiscate de către stat în urma sentinţei din Dosarul ICA, scrie Profit.ro. Prețul de pornire este de 15 milioane de euro.

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că șeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosința altor instituții publice. Imobilele au fost confiscate de stat după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Publicitate

Prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat, este estimat la 60 de milioane de euro.

Prețul de pornire la licitație pentru aceste imobile reprezintă astfel un sfert din prejudiciul calculat de stat.

Potrivit rapoartelor consultate de Profit.ro, sediul Antenei 1 și Antenei 3, din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, a fost estimat la o valoare de 3,4 milioane de euro.

Conform acelorași evaluări, imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 1 are o valoare de piață estimată la 3,5 milioane de euro, iar imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 2, a fost estimat la 8,3 milioane de euro. În aceste imobile își au sediile grupul Intact și compania Grivco.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu