Skip to main content

Studiu: Peste 80% dintre români se uită zilnic la TV. Cei mai mulţi preferă ştirile şi producţiile HD

 
Studiu: Peste 80% dintre români se uită zilnic la TV. Cei mai mulţi preferă ştirile şi producţiile HD

Televizorul este un mod important de petrecere a timpului liber pentru români, 84% dintre aceştia se uită zilnic la TV, cei mai mulţi preferând canalele de ştiri şi de filme şi producţiile High Definition (HD), potrivit unui studiu al companiei de sateliţi SES Astra România, citat de Mediafax.

Publicitate

Peste 84% dintre români se uită zilnic la TV, cei mai mulţi dintre aceştia (54%) fiind persoane active, care au declarat că au un serviciu, în timp ce 23% sunt pensionari. În fiecare zi din timpul săptămânii, 60% dintre persoanele active se uită la televizor două-trei ore.

De asemenea, potrivit aceluiaşi studiu, românii consumă, în medie, 3,3 ore de conţinut TV pe zi, în timpul săptămânii. În zilele de la sfârşitul săptămânii, consumul de televiziune creşte la aproape 4 ore. Totodată, în jur de 7% dintre respondenţi se uită la televizor peste 8 ore în fiecare zi (indiferent de zi), aceştia fiind cei mai avizi telespectatori.

Cei mai mulţi români (40%) au două televizoare în gospodărie, 23% au un televizor în gospodărie, 21% au trei televizoare, în timp ce 2% dintre români au şase sau mai multe televizoare în gospodărie.

Cei mai mulţi dintre români se uită la canale de ştiri (78%), filme (57%), muzică (43%) şi programe de audienţă generală/ divertisment (41%).

Topul preferinţelor românilor în materie de televiziuni este condus de Pro TV (21% dintre cei chestionaţi spunând că preferă acest post), urmat de Kanal D (12%) şi Antena 1 (10%).

Studiu consum TV

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabi Gabi
    Audienta HD este adunata oricum la SD. Diferenta se poate face doar prin chestionare.
  • anonim anonim
    HD-ul e ceva ce antenei1, antenei stars, antenei 3, rtv-ului si altor posturi din top 10 le lipseste...iar KanalD care are Hd nu reuseste sa sustina cu programe (stirile, teo, wowbiz nu sunt transmise HD .... la ce bun sa ai un post HD fara emisiuni HD...?!)
  • pArA pArA
    Poate vor incepe si masurarea canalelor HD , pentru ca acestea intra in categoria Altii , iar anumite posturi gen PRO sau Kanal D sigur ar mai aduna ceva procente la rating daca s-ar masura si canalele HD individual.
  • an an
    HD
  • Iulian Iulian
    canal de dupa ProTv? Deaia canal de are 1,2 rating pe zi? Antena 1 are peste 2,3% rating, iar ProTV minim 2,5% rating.

Trimite un comentariu

sus