Skip to main content

Zece frecvențe radio, unele care au aparținut Guerrilla, acordate radioului public pentru Radio România Actualități, Antena Satelor și mai multe posturi regionale

 
Zece frecvențe radio, unele care au aparținut Guerrilla, acordate radioului public pentru Radio România Actualități, Antena Satelor și mai multe posturi regionale
91640906.jpg

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să acorde stațiilor radioului public un număr de 10 frecvențe din cele 46 disponibile în FM și 9 AM, pe care urmează să le scoată la concurs. Conform legii audiovizualului, frecvențele pentru serviciul public de radio se atribuie fără concurs, iar reprezentanții radioului public au transmis CNA o solicitare pentru 35 de frecvențe, însă forul le-a acordat 10.

Valentin Juncan, membru CNA: „Rugămintea este ca totuși să dăm dovadă de o anumită rezervă. Înțeleg, este postul național. Dacă ne manifestăm cu prea multă dărnicie, nu cred că este foarte corect față de mediul privat. Dacă vom prezenta mediului privat o listă cu resturi, nu cred că este corect. Rugămintea mea este să nu ne grăbim să fim atât de darnici.”

Publicitate

La rândul său, Lorand Turos, membru CNA, a propus să acorde câte o licență pentru fiecare post al Radioului public, cu excepția România Cultural și România Muzical. „În afară de aceste posturi, să le acordăm prima opțiune”, a spus Lorand Turos. Ulterior, la Antena Satelor s-a decis acordarea a unui total de trei frecvențe.

Consiliul Național al Audiovizualului va organiza în jurul date de 16 noiembrie concursul pentru acordarea celorlalte frecvențe, potrivit unei decizii pe care forul a luat-o în ședința de astăzi.

Lista frecvențelor primite astăzi de Radioul public: 

Antena Satelor – frecvențele din Comănești (89 - exGuerrilla), Zalău (106,9) și Sulina (103,2 ex Guerrilla)

Radio România Actualități – Pitești - (90,7)

Radio Târgu Mureș - Târgu Mureș (96 ex Guerrilla)

Radio Cluj – Cluj (98,8)

Radio Iași – Huși (94,5)

Radio Constanța – Tulcea (93 ex Guerrilla)

Radio Craiova - Râmnicu Vâlcea (99,8)

Radio Timișoara – Petroșani (101,5)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu