Skip to main content

Anchetă GSP: Postacii Elenei Udrea aveau normă de 100 de mesaje pe zi. Blogerița Luluța Mîșulescu era "mama lor". Cine și ce le spunea să posteze

 
Anchetă GSP: Postacii Elenei Udrea aveau normă de 100 de mesaje pe zi. Blogerița Luluța Mîșulescu era "mama lor". Cine și ce le spunea să posteze
GSP Postaci

ANCHETĂ GSP. "Postacii lucrau în două ture. Dădeau căutare pe Udrea sau Băsescu sau ce li se indicase în ziua aceea. Luau texte-ordine, create de șefi, cu copyoaste și le postau", scrie Gazeta Sporturilor într-o investigație despre postacii Elenei Udrea.

Norma postacilor: 100 de mesaje pe zi. În 2012 lucrau în medie 18 oameni ca postaci în sediul PD-L București sau de acasă. Blogerița Luluța Mîșulescu era "mama lor", scrie GSP, care a stat de vorbă inclusiv cu postaci care au prestat pentru fostul ministru al turismului.

O altă sursă citată de GSP susține că Luluța Mîșulescu și trupa sa n-au fost decît răspunsul PD-L la ceea ce făcea PSD. ”La fel de extrem, la fel de urît, la fel de nociv se purtau și postacii pesediștilor”.

Publicitate

Din investigația GSP:

- 100 de articole în medie pe zi erau ”contrate” de echipa Elenei Udrea.

- 78 de comentarii în medie erau adăugate de postaci fiecărui articol.

Postacii lucrau în două ture.

  • Intrau pe adresa de net http://89.36.133.136/news-ui/.
  • Se conectau cu user și parolă.
  • Dădeau căutare pe ”Udrea” sau ”Băsescu” sau ce li se indicase în ziua aceea.
  • Căutarea pe siteurile indexate le arăta unde s-a scris despre cei pe care trebuiau să-i apere. Intrau pe siteurile respective la comentarii.

- Elena Udrea monitoriza tot ce apărea despre ea în presă și pe net cu patru, cinci sisteme.
În 2012 lucrau în medie 18 oameni ca postaci în sediul PD-L București sau de acasă. Toți se aflau la mîna ”mamei” lor, blogerița Luluța Mîșulescu.

- Mesajul trimis de Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 20.07.2012 (vol. 45, f. 245):
„De la 1 mai până pe 10 iunie, au existat 3317 articole. În aceeaşi perioadă s-au plătit 12.907 euro, ceea ce înseamnă că s-au luat în calcul 258.140 de comentarii. În medie 77,8 comentarii pe fiecare articol.”

- Cine erau postacii? ”În principal, studenți din provincie, apropiați de PD-București. Se bucurau la o pizza și o bere de la organizație. Și mai luau niște sute de lei pe lună din moderare. Mai veneau și pile, dar mai rar”, descrie sistemul o sursă.

- Sumele totale cheltuite pe postaci oscilau, se putea ajunge și la 10.000 de euro pentru o campanie. În cazul lui Udrea, DNA susține că unele dintre serviciile postacilor și ale PD-L București proveneau din banii de șpagă. Conform dosarului ”Gala Bute”, banii au provenit din mita întoarsă de firmele prietene ale Elenei Udrea, care luau lucrări de la MDRT și apoi, prin diverși loiali ai ministrului, întorceau sumele acolo unde era nevoie.

- un postac:

Cînd a fost nebunia cu boala Lyme, creată de căpușe, Luluța a apărut într-o dimineață și ne-a zis că pe asta trebuie tocat Oprescu”.

Și au răsărit mii de comentarii pe net despre faptul că oamenii se vor îmbolnăvi și vor muri, mușcați de căpușe, și că Oprescu nu face nimic.

- În 2012, la alegerile locale și parlamentare, s-a ajuns sus ca număr de postaci angajați și, pînă în 2014, cînd Udrea a candidat pentru prezidențiale, deja mesajele erau de o violență fără precedent. 

Text conceput de Luluța Mîșulescu, pe 4 martie 2012, pentru uzul postacilor. Textul începea astfel: ”Despre Oprescu- tovarășul Schmayer- adevarătul nume al lui Oprescu care dupa unele dezvăluiri, face parte din echipa KGB reactivată în Romania”.

Apoi, postacii erau îndemnați să se întrebe de ce a făcut public Oprescu faptul că s-a operat de prostată. (...). Normal că este, doar ce ați crezut? E evreu, kaghebist și homosexual. Altfel de ce ar fi însoțit peste tot de ”de un individ care stă mereu în preajma lui, chiar și atunci cînd merge «pe teren»…vestimentația acestuia fiindu-i de fiecare dată în nuanțe de roz și imprimeuri florare! Gesturile, machiajul, mersul…într-un cuvant efeminat, arată că este homosexual.

Investigația completă, pe site-ul GSP.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu