Skip to main content

Convergent Media, editorul Gazetei Sporturilor, nu va mai edita revistele BBC

 
reviste BBC
reviste BBC

În urma acordului cu partenerii BBC, Convergent Media, editorul Gazetei Sporturilor, nu va mai edita începând cu 1 ianuarie 2016 revistele Science World, Good Food şi Top Gear, scrie gsp.ro.

Publicitate

Decizia vine ca urmare a situaţiei generale a pieţei de difuzare şi a insolvenţei recent declarate de liderul acestei pieţe, grupul de difuzare "Tutun şi Ziare", din Constanţa, mai scrie Gazeta Sporturilor.

Cătălin Tolontan, directorul general al Convergent Media:

"Începînd cu Rodipet şi cu urmaşii săi, aproape în fiecare an cîte o firmă mare de difuzare, în general liderul pieţei, a intrat în insolvenţă. Nu dăm vina pe nimeni, pentru că să renunţi la licenţe precum cele ale revistelor BBC este un regret şi un insucces. Aşa cum ne povestim încercările prin care trecem, ne comunicăm şi nereuşitele. Top Gear, Good Food şi Science World au fost lucrate în România de nişte ziarişti excepţionali, dar adevărul e că presa scrisă e într-o situaţie care se rezumă amar: cu cît vinzi mai mult tiraj, cu atît ai şanse mai mari să ai pagube mai consistente de vreme ce nu ţi se întorc banii pe care oamenii îi achită la chioşc.”

Potrivit unor surse de pe piaţa de distribuţie, insolvenţele grupului de la Constanţa au cauzat pierderi consistente publisherilor. Conform aceloraşi surse, pierderea grupului Ringier ar fi de aproape un milion de euro, la GSP este vorba de 600.000 de euro, iar mulţi alţi publisheri au găuri de sute de mii de euro din cauza situaţie din ultima perioadă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus