Skip to main content

Convergent Media, editorul Gazetei Sporturilor, nu va mai edita revistele BBC

 
Convergent Media, editorul Gazetei Sporturilor, nu va mai edita revistele BBC
reviste BBC

În urma acordului cu partenerii BBC, Convergent Media, editorul Gazetei Sporturilor, nu va mai edita începând cu 1 ianuarie 2016 revistele Science World, Good Food și Top Gear, scrie gsp.ro.

Publicitate

Decizia vine ca urmare a situației generale a pieței de difuzare și a insolvenței recent declarate de liderul acestei piețe, grupul de difuzare "Tutun și Ziare", din Constanța, mai scrie Gazeta Sporturilor.

Cătălin Tolontan, directorul general al Convergent Media:

"Începînd cu Rodipet și cu urmașii săi, aproape în fiecare an cîte o firmă mare de difuzare, în general liderul pieței, a intrat în insolvență. Nu dăm vina pe nimeni, pentru că să renunți la licențe precum cele ale revistelor BBC este un regret și un insucces. Așa cum ne povestim încercările prin care trecem, ne comunicăm și nereușitele. Top Gear, Good Food și Science World au fost lucrate în România de niște ziariști excepționali, dar adevărul e că presa scrisă e într-o situație care se rezumă amar: cu cît vinzi mai mult tiraj, cu atît ai șanse mai mari să ai pagube mai consistente de vreme ce nu ți se întorc banii pe care oamenii îi achită la chioșc.”

Potrivit unor surse de pe piața de distribuție, insolvențele grupului de la Constanța au cauzat pierderi consistente publisherilor. Conform acelorași surse, pierderea grupului Ringier ar fi de aproape un milion de euro, la GSP este vorba de 600.000 de euro, iar mulți alți publisheri au găuri de sute de mii de euro din cauza situație din ultima perioadă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu