Skip to main content

Dragnea vorbește despre reducerea TVA și scutiri de impozite pentru presă

 
Dragnea vorbește despre reducerea TVA și scutiri de impozite pentru presă
Liviu Dragnea

Presa trebuie să beneficieze de reducerea TVA, scutiri de taxe pentru noi investiții în media și de impozite pentru tinerii ziariști angajați, precum și de clarificarea regimului drepturilor de autor, a declarat noul președinte al PSD, Liviu Dragnea, la Congresul partidului, relatează Profit.ro. El a arătat că mass-media se află într-un impas economic și moral.

Liderul social-democrat a apreciat că acordarea unor astfel de facilități poate ajuta presa să își redobândească independența economică și editorială.

Publicitate

El a arătat că statele occidentale au ajutat deja presa, prin măsuri de susținere temporară, astfel că mass-media din România are, poate, cea mai grea situație din întreaga Europă.

"Cred că este nevoie ca noi să propunem și să susținem ca presa să-și redobândească autonomia economică și independența de opinie. Mă gândesc la reduceri de TVA, scutiri de impozite pentru angajarea jurnaliștilor tineri, clarificarea totală a drepturilor de autor, scutiri semnificative de taxe pentru investiții noi în media", a spus Dragnea.

În ultimii ani, guvernanții au promis în repertate rânduri acordarea unor facilități pentru presă, dar nu au introdus astfel de măsuri, multe societăți intrând în insolvență.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu