Skip to main content

Irina Radu, către angajaţii TVR: „Prioritatea mea este să contăm pe piaţă şi să ne salvăm locurile de muncă”

 
Irina Radu
Irina Radu

Irina Radu, directorul general interimar al TVR, spune, într-un mesaj adresat angajaţilor televiziunii, că "TVR trebuie recreat pentru public, nu pentru oficialităţi, politicieni, organisme".

Publicitate

Şefa interimară a TVR spune că prioritatea sa este ca Televiziunea Română să conteze pe piaţă şi ca salariaţii să îşi salveze locurile de muncă.

Irina Radu le-a spus colegilor săi în ce fel de TVR ar vrea ea să lucreze.

„O să vă spun, mai întâi, în ce fel de TVR aş vrea eu să lucrez. TVR-ul meu este simpatizat şi, de ce nu, chiar iubit de oameni – şi de cei dinăuntru şi de telespectatori. Emisiunile sunt cunoscute, urmărite, aşteptate, comentate; lumea vorbeşte despre ele zicând: “ am ce vedea la TVR”".

Irina Radu spune că îşi propune să rezolve unele "probleme grave şi urgente ale instituţiei".

„Chiar dacă - pe moment - veţi avea impresia că nu organizez audienţe şi nu vă fac dreptate, acum, când speraţi cu toţii ca eu să corectez greşeli vechi şi noi. Nu se pot repara în câteva luni toate greşelile şi nedreptăţile din ultimii 25 de ani..."

Paginademedia.ro prezintă în continuare mesajul integral adresat de Irina Radu salariaţilor:

"Dragi Colegi,

O să vă spun, mai întâi, în ce fel de TVR aş vrea eu să lucrez. TVR-ul meu este simpatizat şi, de ce nu, chiar iubit de oameni – şi de cei dinăuntru şi de telespectatori. Emisiunile sunt cunoscute, urmărite, aşteptate, comentate; lumea vorbeşte despre ele zicând: “ am ce vedea la TVR”.

O televiziune de succes se poate face numai cu reguli clare, cu foarte multă muncă, cu bani, cu prime şi sancţiuni, cu talent şi bunăcredinţă. Pentru a ajunge la acel TVR, propun câteva puncte:

1. TVR trebuie recreat pentru public, pentru milioane de români, nu pentru oficialităţi, politicieni, organisme etc.;

2. Misiunea TVR este, alături de alte instituţii, să facă din România o ţară mai bună;

3. Românii au nevoie de TVR pentru a-şi cunoaşte şi păstra valorile, tradiţiile, educaţia;

4. Angajatul TVR realizează emisiuni pentru public, nu pentru el însuşi, familia şi prietenii lui; publicul nostru este cel mai important;

5. Ne ghidăm după conştiinţa şi educaţia noastră şi nu ne lăsăm influenţaţi de oameni mici, care au timp de vorbe multe si nu au lăsat nimic in urmă în TVR. Televiziunea Română a suferit destul de pe urma scandalurilor şi conflictelor care ne-au consumat mai multă energie decât propria noastră muncă;

6. Colegii noştri sunt partenerii noştri, nu duşmanii nostri;

7. Atmosfera în TVR trebuie să se schimbe – suntem aici pentru că dorim, nu pentru că ne obligă cineva;

8. Munca noastră trebuie răsplătită şi respectată, nu ne lăsăm intimidaţi de persoane care trec, din întâmplare, prin curtea noastră;

9. În TVR se mai poate fabrica succes, există oameni care încă pun televiziunea pe primul loc în viaţa lor, adevăraţi profesionişti – în ei am încredere că pot schimba ceva;

10. Dacă TVR este ajutată să depaşească acest moment dramatic, asa cum sperăm, înseamnă că noi, cei din interior, trebuie să dovedim că nu se vor repeta vechile greseli;

Cu aceste gânduri, îmi propun să găsim împreună calea corectă pentru public şi pentru instituţie. Prioritatea mea este să contăm pe piaţă şi să ne salvăm locurile de muncă.

După liniile generale de mai sus, vin şi cu câteva chestiuni concrete pe care mi le propun, alături de voi şi de echipa pe care o voi forma:

a. Finalizarea analizei financiare şi a planului de redresare economică a TVR;

b. Definitivarea echipei manageriale, chiar dacă provizorie (atât permite legea);

c. Comunicarea transparentă de date către salariaţi şi recepţionarea de idei şi propuneri (realiste, nu teoretice) din partea lor; cei care au ceva de spus trebuie sa o facă, iar cei care primesc propunerile trebuie să le discute;

d. Aplicarea unui sistem de bonusare, transparent şi motivat;

e. Introducerea sistemului de Raport lunar de activitate ;

f. Rezolvarea unor probleme grave şi urgente ale instituţiei, chiar dacă - pe moment - veţi avea impresia că nu organizez audienţe şi nu vă fac dreptate, acum, când speraţi cu toţii ca eu să corectez greşeli vechi şi noi. Nu se pot repara în câteva luni toate greşelile şi nedreptăţile din ultimii 25 de ani ...

g. Campanie de explicare a situaţiei TVR, pentru că avem cel mai important mijloc de comunicare, televiziunea;

h. Pregătirea unei Grile de decembrie care să ne readucă telespectatorii, măcar la nivelul lui decembrie 2013;

i. Menţinerea unei relaţii speciale cu EBU, care şi-a manifestat susţinerea şi ne-a dovedit sprijinul prin vizita de ieri, 13 octombrie, a Directorului General, Dna Ingrid Deltenre.

Din motive de interimat (care mai poate dura o lună sau maxim cinci), planurile mele nu se pot face pe termen prea lung, dar vă garantez că atitudinea şi implicarea mea nu vor fi de „interimat”! Vă rog, colegial, să ne ajutam reciproc, dând televiziunii noastre o şansă, chiar dacă există tentaţia de a încasa diferite sume de bani etc.; acţiunile dumneavoastră pot ajuta televiziunea sau o pot distruge definitiv. Ajunge sa plece dintre noi un singur semnal că ne-ar păsa mai mult de momentul prezent şi de propriul buzunar, decât de viitorul tuturor, şi decizii foarte triste pentru noi toţi - deocamdată în stare de zvonuri sau păreri, s-ar putea materializa. Să nu ne grăbim să ne rezolvăm propriile probleme, lasând pe planul doi instituţia, pentru că ar fi o rezolvare pe termen scurt.

Dacă vom reuşi să trecem de acest moment, se va deschide în faţa TVR o fereastră de oportunitate cum nu am mai avut de ani de zile; publicul ne aşteaptă şi cred că ne-a aşteptat destul.

Vă mulţumesc pentru mesajele voastre şi îmi doresc să întoarcem împreună vremurile bune."

Irina Radu, PDG al TVR .

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • olga olga
    Felicitari tvr1, tvr2, tvr3 pentru noile emisiuni si continuarea celorlalte din sezonul trecut. Cine va apreciaza se uita la posturile publice cine nu schimba canalul.
  • Raul Raul
    Irina Radu, toata viata ai fost o oportunista. Nici la Kanal D, nici la Antene nu ai facut mare branza. La TVR nici atat. Numirea ta in aceasta functie nu va aduce nimic bun tocmai pt ca nu ai nimic de oferit.
  • dănuţu dănuţu
    da dar în sens invers.
  • Horea Horea
    "... chiar dacă – pe moment – veţi avea impresia că nu organizez audienţe şi nu vă fac dreptate ..."

    NU ati primit lumea in audiente nici cand aveati o functie mai mica!
    Acum, cine va mai ajunge la nas?

Trimite un comentariu

sus