Skip to main content

Jurnaliștilor britanici nu le ajung banii. Care e salariul cu care nu reușesc să-și plătescă toate facturile

 
Jurnaliștilor britanici nu le ajung banii. Care e salariul cu care nu reușesc să-și plătescă toate facturile
Jurnalisti

Mulți dintre ziariștii din Marea Britanie au salarii care nu le permit să își plătească toate facturile. The Guardian scrie cu o cincime din ziariștii din regat câștigă anual sub limita de trai fără probleme. Care este această llimită?

Publicitate

Unul din cinci jurnaliști britanici câștigă mai puțin de 20.000 de lire pe an și întâmpină dificultăți în a-și plăti facturile, potrivit unui sondaj online realizat de Uniunea Națională a Jurnaliștilor din Marea Britanie, citat de The Guardian.

Din cei 900 de jurnaliști care au răspuns studiului realizat de Uniunea Națională a Jurnaliștilor, mai mult de patru din cinci au spus că salariile lor nu au ținut pasul cu costul de trai.

Potrivit studiului citat, mai mult de trei sferturi din jurnaliști britanici nu au primit o mărire de salariu anul trecut și mulți freelanceri au suferit dificultăți financiare.

Respondenții la sondaj au raportat o lipsă de transparență în privința salariului și discrepanțe între remunerația primită de bărbați față de femei.

O jurnalistă care lucrează în televiziune spune "cei mai mulți bărbați fac aceeași munca ca mine, dar sunt plătiți mult mai bine".

Secretarul general al UNJ, Michelle Stanistreet, a spus că salariul mic din industria de media este o problemă în creștere.

"Este total inacceptabil pentru jurnaliști, indiferent de stadiul carierei lor, să fie plătiți cu salariul minim. Nu există absolut nici o justificare pentru acest lucru", a spus Stanistreet.

Laura Davison, o reprezentantă a UNJ, a spus că unele instituții de media au folosit trecerea la mediul digital ca pe un prilej de a scădea salariile.

"Unele ziare care și-au plătit bine jurnaliștii pentru print au creat posturi pentru jurnalismul online, dar cu salarii mult mai mici. Există, de asemenea, o lipsă majoră de transparență care creează inechitate și neîncredere", a spus Davison.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • La ce chirii imense sunt la Londra, și în general în MB, și ce costuri mari au - viața este scumpă în MB - chiar nu mă miră concluzia studiului. Dacă l-ar face și la noi, rezultatele ar fi cam aceleași. Puțini cîștigă bine și f puțini cîștigă f bine.

Trimite un comentariu