Skip to main content

Naţional 24 Plus, somat de CNA pentru violenţa fizică şi de limbaj dintr-un reality show, în care o femeie era alergată de un bărbat cu drujba

 
Consilier de urgenta National 24
Consilier de urgenta National 24

Postul de televiziune Naţional 24 Plus a fost somat public de Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru violenţa fizică şi de limbaj din mai multe ediţii ale reality show-ului Consilier de urgenţă, din perioada 11-15 mai.

Publicitate

Într-una dintre ediţiile vizionate de membrii CNA în şedinţa de astăzi o femeie era alergată de un bărbat cu drujba. Emisiunea a fost difuzată de postul Naţional 24 Plus începând cu ora 22.00.

Serialul de reality show cuprinde numeroase scene cu violenţă domestică, psihică şi limbaj vulgar.

LEGISLAŢIE. În sancţionarea postului CNA şi-a întemeiat decizia pe art 18 (a,b,c) din Codul Audiovizualului:

"Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă:
a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat;
b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen;
c) persoane în ipostaze degradante;"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • liviu liviu
    Adica ca principiu aveti dreptate dar aia cu audienta e asa din putul gandirii. Adica daca o transeaza pe una la ProTV sau A1 e foarte grav dar daca e pe Digi24 e parfum . Daca e in asa e legea trebuie schimbata urgent .
  • Geo Geo
    Emisiunea a fost realizată pentru Naţional TV, însă acum este redifuzată şi pe Naţional 24 Plus. Bizar e că acest CNA pedepseşte o redifuzare a unui episod "horror", care a mai fost de câteva ori şi după câţiva ani când nu a fost "deranjat" de sancţiuni. Parcă îi văd pe membrii CNA oripilaţi de imagini, şocaţi peste măsură... Prostii. Când ai terminat de pierdut timpul la CNA, te ocupi de ultima televiziune pe care o va urmări cineva în ţara asta. Că, pe celelalte, mult mai nocive, le rezolvară de nu mai putură... Tristă existenţa acestei instituţii care trăieşte din banii românilor.
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    Comentez eu, ca stiu despre ce e vorba. Exista diferente intre cele doua emisiuni. Una este asumat fictiune, cealalta e talk-show de divertisment. Audientele celor doua posturi sunt diferite, lucru care, potrivit legii, trebuie luat in calcul atunci cand se stabileste cuantumul amenzilor. Si, cel mai important, National24 nu are antecedente in ultimul an de incalcare a articolelor din codul audiovizual, astfel incat, potirivit legii, fiind la prima abatere, NU poate fi sanctionata decat cu somatie! Sper ca am raspuns nelamuririi tale.
  • cristolovan cristolovan
    CNA-ul nu e politic! Deloc! Nu pare mai grava situatia asta decat cea de la Antena 1?
    National TV- somatie, Antena- amenda.
    Hai sa vedem comentariile...
  • Iulian Iulian
    Eu stiam ca este la National TV aceasta emisiune, dar na, voi poate stiti mai bine..

Trimite un comentariu

sus