Skip to main content

NU E GLUMĂ. Prognoza meteo la televiziunea publică din Rusia: Vreme perfectă pentru bombardamente în Siria

 
meteo televiziunea rusa Siria
meteo televiziunea rusa Siria

Televiziunea publică din Rusia a difuzat un buletin meteo în care analiza condiţiile meteorologice pentru zborul avioanelor de luptă ruseşti şi a prezentat imagini din timpul unor recente bombardamente, scrie The Guardian.

Publicitate

Prezentatoarea meteo spunea că vremea este perfectă pentru bombardamente în Siria.

"Este cald şi însorit în Siria, iar condiţiile sunt perfecte pentru zborurile avioanelor de luptă şi bombardamente", a spus prezentatoarea buletinului meteo difuzat duminică de televiziunea rusă de stat Rossiya 24.

"Forţele aeriene ruse îşi continuă operaţiunea în Siria. Experţii afirmă că momentul a fost ales foarte bine în ceea ce priveşte vremea", a afirmat prezentatoarea.

"Octombrie este o lună avantajoasă în Siria pentru zboruri", a mai spus prezentatoarea, notând că viteza medie a vântului este de numai 2,4 metri pe secundă şi că plouă o dată la zece zile. Deşi sunt în medie 13 zile înnorate, acest lucru "nu ar trebui să fie un obstacol serios pentru operaţiune", întrucât norii se află în general la 4-6 kilometri deasupra solului şi nu afectează sistemele de ţintire.

"În aceste condiţii meteorologice, avioanele pot zbura pe sub nori pentru a efectua atacuri asupra obiectivelor de la sol şi vor urca doar dacă se înregistrează focuri antiaeriene", a precizat aceasta, în faţa unui grafic care prezenta un Suhoi-24 lansând bombe de la "altitudinea optimă pentru ţintire şi bombardare", de 3-5 kilometri de la sol.

Potrivit prezentatoarei, furtunile de nisip ar putea reprezenta o ameninţare pentru campania aeriană rusă, dar acestea se întâmplă rar în luna Octombrie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus