Skip to main content

PRESA DE AZI. Apărător al intestinului național: Oprea, un bărbat în ploaie. Iute ca-n interstellar, izmana cu girofar

 
PRESA DE AZI. Apărător al intestinului național: Oprea, un bărbat în ploaie. Iute ca-n interstellar, izmana cu girofar
Adevarul-28-10-2015

Gabriel Oprea ține prima pagină a ziarelor de azi, inclusiv la săptămânalele satirice Kamikaze și Cațavencii.

"Un apărător al intestinului național", Gabi Oprea este "Un bărbat în ploaie", scrie Cațavencii, într-o bulă cu Gabriel Oprea într-o ipostază foarte sugestivă. Oprea, în bulă: "Nu mă las. Unii au vrut să mă bată cu palma, alții m-au făcut bici! Acum vreți să mă călcați în picioare? Fie! Au mai făcut-o și alții, dar le-am adus noroc."

La rândul său, Kamikaze scrie despre ministrul de Interne "Iute ca-n interstellar Izmana cu girofar. Gabriel Oprea, o galaxie în devenire".

Publicitate

La o săptămână după ce un polițist din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea și-a pierdut viața într-un accident, multe ziare continuă să trateze acest subiect pe prima pagină. Astăzi, subiectul este centrat pe numărul misiunilor urgente care au necesitat folosirea coloanei oficiale de către Gabriel Oprea.

România liberă, Adevărul și Click au pe prima pagină cazul Oprea. În Evenimentul zilei, subiectul Oprea este pe prima pagină în trimiterea la comentariul lui Ion Cristoiu: Victoria Gropii asupra lui Gabriel Oprea. În afară de editorialul lui Ion Cristoiu, subiectul Oprea e în ziar într-o știre mică, în subsolul paginii a doua, cu titlul: Gabriel Oprea va fi audiat în dosarul polițistului Gigină.

"Gabriel Oprea a avut 1.600 de 'urgențe' cu girofar", titrează Adevărul pe prima pagină. "Abia la o săptămână de la accidentul în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină, care deschidea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, Ministerul de Interne a comunicat procurorilor o serie de documente care lipseau până acum din dosar: traseul exact al vicepremierului și actele privind întocmirea dispozitivului de protecție", scrie Adevrul în deschiderea ediției de astăzi.

Ziarul România liberă are pe prima pagină un articol cu titlul "Oprea a recunoscut că a încălcat legea". Materialul este o trimitere în pagina șapte a ziarului. Cotidianul scrie că vicepremierul "a confirmat, practic, ceea ce multe voci spuneau de o săptămână: în seara producerii accidentului nu exista vreo situație deosebită care să impună deplasarea în regim de urgență, ci doar era la serviciu".

Tabloidul Click! titrează pe prima pagină "Oprea folosea cinci coloane oficiale pe zi". Titlul reprezintă, de asemenea, o trimitere către un material din interiorul ziarului.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și subiectele celorlalte ziare care n-au scris pe prima pagină despre cazul Oprea.

Evenimentul zilei: "Clasarea faptelor din Decembrie '89 încalcă legislația internă și internațională". Cotidianul scrie despre cazul închiderii Dosarului Revoluției, care a fpst transmis cătreComitetul de Miniștri al CE. "Curtea Europeană nu acceptă o anchetă care se termină prin efectul prescripției", mai scrie EVZ.

Jurnalul Național: "Dragnea le ridică mașinile oficiale pesediștilor". Ziarul scrie că deminitarii social-democrați nu au voie să folosească mașinile oficiale în interes personal, potrivit Codului de conduită al PSD, care va fi adoptat în Comitetul Executiv de vineri.

Puterea: "Păcăleala cu votul prin corespondență". Cotidianul scrie despre faptul că votul prin corespondență va fi aplicat doar alegerilor parlamentare.

Libertatea: "De ce ne omoară șunca". Tabloidul a stat de vorbă cu un doctor care a explicat de ce sunt nesănătoase mezelurile.

Gazeta Sporturilor: "Ne-au rămas calculele!". Ziarul de sport scrie despre înfrângerea suferită de Simona Halep în fața Mariei Șarapova și despre ipotezele participării româncei la Turneul Campioanelor.

Rubrica Presa de azi este realizată cu sprijinul Media Image .

GALERIE FOTO. Primele pagini ale ziarelor de azi, 28 octombrie:

  • Puterea-28-10-2015
  • Libertatea-28-10-2015
  • JurnalulNational-28-10-2015
  • GazetaSporturilor-28-10-2015
  • EvenimentulZilei-28-10-2015
  • Click-28-10-2015
  • Adevarul-28-10-2015

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu