Skip to main content

PRESA DE AZI. Cațavencii îi prezintă pe Dragnea și „minionii” lui, MiniVali, MiniVictor și MinIon

 

Catavencii 21 octSăptămânalul de satiră Cațavencii își deschide ediția de astăzi cu Liviu Dragnea și o referire la un cunoscut film de animație Sunt un mic ticălos (Despicable me). Dragnea apare în rolul „personajului negativ”, Gru, alături de credincioasele sale ajutoare, minionii, reprezentanți în Cațavencii de Valeriu Zgonea (MiniVali), Victor Ponta (MiniVictor) și Ion Iliescu (MinIon). „Sub presiunea sclavilor care-și căutau stăpân, Liviu Dragnea a declarat:  Nu mă întrebați cum am făcut primul MINION", este titlul de pe coperta Cațavencii.

Pe coperta ziarului, Valeriu Zgonea caricaturizat spune „Stăpâne, stăpâne, ce sarcină ne mai dai? Nu vrei să ne ridicăm în picioare și să-ți aducem câte un milion de voturi în memoria victimelor totalitarismului comunist?"

Publicitate

Coperta ziarului Cațavencii face trimitere la Congresul PSD de duminică în care Liviu Dragnea a fost numit președinte al partidului. În timpul evenimentului PSD, Liviu Dragnea a propus un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și subiectele presei de astăzi.

Adevărul: "Ministrul Elena Udrea, afaceri ilegale cu oameni paravan". Cotidianul are pe prima pagină o anchetă despre noul dosar deschis de DNA pe numele Elenei Udrea, care devoalează modul în care demnitarii continuă să facă afaceri prin intermediul unor interpuși.

Jurnalul Național: "Povestea șpăgii care o aduce din nou pe Elena Udrea în pragul arestului". Ziarul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre acuzațiile de luare de mită, trafic de influență și spălare de bani care îi sunt aduse de procurori Elenei Udrea.

Evenimentul zilei: "Somnorosul Dan Mihalache a fost fotografiat pe ascuns". Publicația scrie despre momentul din vară în care consilierul prezidențial a adormit la o întrevedere a lui Klaus Iohannis cu omologul său din Serbia. EVZ scrie că marea enigmă este cine a transmis către presă aceste fotografii, evenimenul de acum trei luni fiind închis ziariștilor.

România liberă: "DNA: Udrea, patron de presă din umbră". Cotidianul scrie pe prima pagină despre noul dosar al Elenei Udrea care "developează, printre altele, modul în care un ziar important, Evenimentul Zilei, ajunge sub controlul unui politician". DNA solicitp reținerea și arestarea Elenei Udrea și pentru săvârșirea altor fapte penale, legate de modul de înstr=inare a Vilei Săbărel, din Complexul "Carmen Silva", dee la Eforie Sud.

Kamikaze: "Gașca lui nu poate să stea nepriponită nicio clipă".  Săptămânalul de satiră are pe prima pagină o caricatură în care apar Radu Mazăre, Adrian Năstase, Mihai Sturzu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Marian Vanghelie și Dan Șova. Imaginea de pe coperta Kamikaze face trimitere la scandalul în care Mihai Sturzu a cerut invalidarea scrutinului PSD invocând faptul că alegerea lui Dragnea în funcția de președinte al partidului fără contracandidat este o dovadă de comunism.

Puterea: "S-a trezit și Rogin să fure startul. Vrea primar!". Publicația are pe copertă un articol despre politicienii care se vor primari în București. Ziarul vorbește astăzi despre liberalul Marius Rogin, fost deputat de Neamț, care a furat startul în campania electorală.

Click!: "Somnorosul de la Cotroceni îl face de rușine pe Iohannis". Tabloidul are ca deschidere de ediție un material despre momentul din iulie în care șeful Cancelariei Prezidențiale a adormit în fața omologilor sârbi. Ziarul spune că Dan Mihalache a oferit explicații jenante, după imaginile publicate de Click! în care el pare că doarme.

Libertatea: "Salam fuge de rele în America". Tabloidul editat de Ringier scrie despre viitoarea plecare a manelistului Florin Salam în America, dar și despre problemele de sănătate pentru care a fost internat într-un spital din Italia.

Gazeta Sporturilor: "Și blocați, și cu banii luați?!". Ziarul de sport are pe prima pagină un articol despre o operațiune fără precedent a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, care îi vizează pe clienții agenției Bet365. Surse GSP susțin că promotorul operațiunii ar fi Sebastian Ghiță, care ar fi în spatele unei alte case de pariuri recent intrate pe piața din România.

Rubrica Presa de azi este realizată cu sprijinul Media Image.

GALERIE FOTO. Primele pagini ale ziarelor de azi, 21 octombrie:

  • Catavencii 21 oct

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu