Skip to main content

PRESA DE AZI. Mitingurile anti Oprea, în Adevărul, România liberă, Click și Libertatea. EVZ, doar trei propoziții în interiorul ziarului, nimic în Jurnalul Național

 

Adevarul-26-10-2015Ziarele Adevărul, România liberă, Puterea, Libertatea și Click! au pe prima pagină articole despre manifestațiile de ieri prin care sute de oameni au cerut demisia lui Gabriel Oprea după accidentul motociclistului din coloana oficială. Evenimentul zilei, nimic pe prima pagină, doar o mențiune în pagina 14. Jurnalul Național a ignorat complet evenimentul.

„Zid de tăcere în apărarea generalului Gabriel Oprea", este titlul cu care ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi. Cotidianul scrie că "Parchetul Tribunalului București a comunicat că, la aproape o săptămână de la accident, Ministerul de Interne refuză să furnizeze toate documentele necesare anchetei privind moartea polițistului aflat în escorta vicepremierului Gabriel Oprea".

Subiectul mitingurilor anti Oprea este tratat în plan secundar. Adevărul notează pe prima pagină că "sute de oameni au protestat duminică în centrul Capitalei, cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea, în urma tragediei în care a murit tânărul polițist Cosmin Bogdan Gigină".

Publicitate

România liberă titrează pe prima pagină „Scandalul Oprea: va reseta jocul politic?". Cotidianul scrie că "pentru a doua zi consecutiv, sute de oameni au cerut în stradă demisia vicepremierului Gabriel Oprea și realizarea unei anchete transparente și libere de orice influență politică a accidentului de marțea trecută, când și-a pierdut viața un polițist de 28 de ani din coloana oficială a șefului MAI".

Protestele de duminică împotriva lui Gabriel Oprea deschid și ediția de astăzi a ziarului Puterea. Cotidianul titrează pe prima pagină "Oprea demisia!". "Mii de persoane au protestat duminică în stradă. Redactorul-șef Puterea, Robert Veress, anunță că intră în greva foamei și a setei dacă până luni, ora 12.00, vicepremierul nu își anunță demisia", mai scrie ziarul Puterea pe prima pagină.

Ziarul Evenimentul zilei  nimic pe prima pagină. Cotidianul deținut de Dan Andronic amintește despre mitingurile anti Oprea abia în pagina 14, într-o casetă de 200 de semne. caseta însoțește un articol cu titlul „Vizita secretă a lui Oprea îN Băneasa, informația decisivă în cazul Gigină” și în care se anunță că Oprea ar urma să dea în această săptămână declarații în fața procurorului care anchetează moartea polițistului. EVZ își deschide ediția de astăzi cu un articol despre Train Băsescu, care a preluat oficial conducerea Mișcării Populare. "Revenirea spectaculoasă a lui Traian Băsescu în politică", este titlul cu care își deschide ediția ziarul Evenimentul zilei.

Jurnalul Național nu a acordat deloc spațiu în paginile sale protestelor anti Oprea.

Tabloidele Libertatea și Click! au trimiteri de pe prima pagină la articole din interiorul ziarului despre manifestațiile împotriva lui Gabriel Oprea. Libertatea titrează "A ieșit lumea în stradă! 'Demisia interesului național'", iar Click! are ca titlu "Au cerut demisia lui Oprea pentru moartea polițistului".

Gazeta Sporturilor titrează pe prima pagină: "Granzii României au suferit teribil ieri în fața celor două formații de pe Jiu. Oltenia Eterna Terra Nova".

Rubrica Presa de azi este realizată cu sprijinul Media Image .

GALERIE FOTO. Primele pagini ale ziarelor de azi, 26 octombrie:

  • Adevarul-26-10-2015

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu