Skip to main content

PRESA DE AZI. "România somnului bine făcut!". Mâna dreaptă a lui Iohannis a adormit la o vizită. Dragoș Nedelcu, despre jocurile lui Vîntu la Chișinău

 
PRESA DE AZI. "România somnului bine făcut!". Mâna dreaptă a lui Iohannis a adormit la o vizită. Dragoș Nedelcu, despre jocurile lui Vîntu la Chișinău
ZiarulFinanciar-20-10-2015

PRESA DE AZI. Tabloidul Click! își deschide ediția de astăzi cu o știre despre cum șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a adormit în timpul întâlnirii cu delegația Serbiei, la Belgrad. "România somnului bine făcut!", este supratitlul dat de Click acestui material. Titlul pus de tabloid: Klaus, trimite-l la culcare!

Click scrie că episodul cu oficialul român s-a întâmplat în vară, pe 15 iulie, după ce şeful statului român, Klaus Iohannis, şi omologul său de la Belgrad, Tomislav Nicolici, ar fi părăsit şedinţa de lucru. Într-o declarație dată site-ului pesurse.ro, Mihalache spune că poza este "o manipulare ordinară" și că "e vorba despre un moment în care delegaţia română astepta terminarea convorbirilor tete-a-tete dintre preşedintii Nikolic si Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de de o oră. De altfel cine se uită la poza vede foarte clar că fiecare membru al delegaţiei îşi vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alţii citeau documente."

Evenimentul zilei deschide cu dezvăluirile lui Dragoș Nedelcu, fost jurnalist, ex redactor-șef adjunct Capital și fost vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Realitatea TV. "Jocuri politice murdare în jurul televiziunii lui Vîntu de la Chișinău", titrează EVZ, într-un material despre lansarea postului Publika TV în Moldova și despre jocul lui Vîntu între Vlad Filat (fost premier al Moldovei) și mogulul Vlad Plahotniuc (despre care Nedelcu scrie că îl avea consilier pe Cozmin Gușă). Materialul, pe EVZ.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și subiectele presei de astăzi.

Click!: "Klaus, trimite-l la culcare!", cu supratitlul "România somnului bine făcut! Mâna dreaptă a președintelui Iohannis, Dan Mihalache, a adormit la vizita oficială în Serbia".

Adevărul: "Ion iliescu, executat în cel mai curat stil bolșevic". Cotidianul are pe prima pagină un articol despre excluderea lui Ion Iliescu, președintele de onoare al PSD, din toate forurile de decizie ale partidului.

România liberă: "Românul mândru. Ponta a pus la pământ companiile românești". Ziarul scrie pe prima pagină că premierul a intervenit doar pentru firmele străine și a lăsat să moară sau chiar a contribuit la îngroparea capitalului autohton. O supracopertă face reclamă magazinului Unirea, deținut de proprietarul ziarului, Dan Grigore Adamescu.

Evenimentul zilei: "Jurnalul unui fost jurnalist (II) Jocuri politice murdare în jurul televiziunii lui Vîntu de la Chișinău". Publicația își începe ediția de astăzi cu un material ce conține o serie de mărturii despre subteranele bătăliei pentru controlul Republicii Moldova. Dezvăluirile sunt făcute de fostul jurnalist Dragoș Nedelcu.

Puterea: "Ancheta accidentului din Apuseni - o mușamalizare". Ziarul scrie pe prima pagină despre raportul Centrului de Investigații pentru Siguranța Aviației Civile privind accidentul din Munții Apuseni, produs în 20 ianuarie 2014.

Libertatea: "Copiii ar putea plăti greșeala tatălui". Tabloidul are în deschidere un articol despre faptul că rudele victimelor accidentului din Apuseni ar putea să se îndrepte împotriva moștenitorilor pilotului Adrian Iovan pentru recuperarea eventualelor daune.

Jurnalul Național: "Haiducia statului: care sunt regiunile prădate".  Cotidianul scrie în deschiderea ediției de astăzi că jumătate din județe nu se pot susține din taxele pe care le colectează, fiind nevoie ca statul să le aloce, în fiecare an, sume importante.

GALERIE FOTO. Primele pagini ale ziarelor de azi, 20 octombrie:

 • Adevarul-20-10-2015
 • Azi-20-10-2015
 • Bursa-20-10-2015
 • Click-20-10-2015
 • EvenimentulZilei-20-10-2015
 • GazetaSporturilor-20-10-2015
 • JurnalulNational-20-10-2015
 • Libertatea-20-10-2015
 • National-20-10-2015
 • RomaniaLibera-20-10-2015
 • ZiarulFinanciar-20-10-2015

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Ce teapa si-au luat cei care l-au votat pe Iohannis! Nu ca Ponta ar fi altfel, mai bine nu votai. Si te simteai curat. :)
 • Mihalache a cam comis-o.
  Fără supărare.
  Putea să se joace pe tabletă, să trimită mesaje cui dorea el...dar să se ”relaxeze”...în acea poziție lipsită de decență...

Trimite un comentariu