Skip to main content

România TV vrea să renunțe la stația sa locală din Gorj

 
România TV vrea să renunțe la stația sa locală din Gorj
CNA

Postul de televiziune România TV, deținut de societatea Ridzone Computers SRL, vrea să renunțe la licența TV pe care o deține pentru stația sa locală din județul Gorj.

Compania controlată de Sebastian Ghiță a depus o solicitare în acest sens la Consiliul Național al Audiovizualului, care, potrivit ordinii de zi, va fi discutată în ședința de mâine a forului.

Publicitate

Licența România TV Gorj este deținută de Ridzone Computers SRL, ai cărei asociaţi sunt: RTV Satellite Net SRL (asociat unic Tronaru Radu Mihai) – 95% şi Tronaru Radu Mihai - 5%.

Ridzone Computers SRL a obținut pe 15 martie 2012 licența audiovizuală pentru postul local România TV Gorj, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Ionuţ Răitaru, director TV România TV Gorj, spunea la momentul respectiv că postul va difuza zilnic o oră și jumătate de program local, iar în restul timpului va transmite programele televiziunii centrale România TV.

Ionuț Răitaru a contribuit la lansarea stației centrale România TV prin cedarea, în 2011, a unei licențe TV către o firmă controlată de Sebastian Ghiță.

Ionuţ Răitaru a deţinut o licenţă TVpentru postul RTV (Răitaru TV) prin reţele de telecomunicaţii, transformată ulterior în licenţă de satelit, și preluată ulterior de societatea RTV Satellite Net SRL, controlată de Sebastian Ghiţă.

În octombrie 2011, RTV Satellite Net a început să emită, moment care a marcat nașterea postului România TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu